tisdag, juni 07, 2016

Nedräkning

Själva studentmottagningen för Lilla Systern ska vara hemma hos hennes pappa med sambo. De har haft alla studenterna, in alles blir det fem stycken och en konfirmation. Kanske försökte de säga att "det är väl din tur" ….? men varför ändra på ett vinnande koncept? Undrade jag då.
Nu sitter jag inte med armarna precis i kors för den sakens skull, jag ska ha övernattningsgäster och som sagt. I april fick jag för mig att vända upp och ned på yttepyttetomten. Det verkar reda till sig i alla fall och nattgäster lär slippa ramla över gamla kantstenar, nyinhandlade slipers, uppgrävda små trän och så.
Sen sköter jag markservicen till föremålet för festligheterna. Ser till att det äts, att alla attiraljer som ska vara med kommer att vara med, att hon sover, att de bakverk vi lejt ut till andra att göra hämtas hem, att papperstallrikar, dukar och bordsdekorationer kommer vara på plats och stolarna. Jag får ju inte glömma bort stolarna. 24 fällestolar ska packas i Cina-bilen på fredag och köras 600 meter till faderskapets radhus. Som ser exakt likadant ut som mitt fast med lite större tomt. En pyttetomt. Mot min yttepytte. Men. Finns det hjärterum finns det …. förhoppningsvis plats för de ca 40 personer som aviserat att de vill vara med och fira minstingen som slutar skolan. 
Nu ska jag bara tänka ut en bra present och komma på vad jag själv ska ha på mig. Men det är ju oceaner med tid till det. Tänker jag.

2 kommentarer:

  1. Ja, ta du det lugnt, du har ju flera dagar på dig ;)

    SvaraRadera
  2. Det blir som vanligt hur bra som helst i slutändan. För så är det!

    SvaraRadera