fredag, juni 24, 2016

På resande fot

Jag hade tänkt att det här skulle bli en reseblogg ett tag men jag hinner ju inte med att skriva när en flänger runt på vägarna. Men nu så, en stunds rast vila innan Bled-sjön ska spanas in!
Idag har vi alltså landat i Slovenien, Bled. In alles har vi åkt 210 mil hittills.
Vi tjuvstartade i tisdags och tog oss till Jönköping. Fin och solig kväll blev det vid piren, bra start på semestern!
Dag 2åkte vill Lubeck. Lite regn och molnigt på vägen men inget som störde. Vi hann få en sväng på stan innan jag somnade med näsan i en bok.
Dag 3 krånglade allt som kunde krångla. 84 tänkta mil blev en zick-zackresa på över 100 mil mellan små byar när Autobahn var avstängd. Både vägarbeten och olyckor var det och överalltihop sken solen. 39 grader. Man blir rätt mör! Vi hade beräknat landa i södra Tyskland runt 18-19-tiden i en liten by Altfraunhofen men som sagt, det var inte vår dag. Vi kom dit 2400 o h tålamodsmuskeln  fick sig en duvning ..... Jag ringde och kollade med incheckningen vid fem-tiden och fick då beskedet att hotellet var stängt på torsdagar men de la nyckeln i en skål utanför dörren. Den skålen låg jag på knä och letade efter 2400 och kanske var jag inte så ljuv och vän precis då ..... Hjärtat var lite skakig medan jag tänkte "just another day i paradise" ....
Nåväl, in kom vi och det var otroligt skönt att kränga av sig hojkläderna efter 16 timmar!
I morse åt vi frukost med medhavd midsommarstång på bordet innan vi packade ihop och styrde mot Bled. Här är vi nu och har njutit av ett glas bubbel vid Bled-sjön och ätit lite midsommarmiddag i lägenheten. Strax ska vi ner och spana in solnedgången. Life is good!
Midsommarmiddag!


Morgonutsikt!

Jönköping. Tisdag.

Lubeck. Onsdag.

1 kommentar: