måndag, juni 26, 2017

Åska. Vafalls????

Igår tillbringade vi dagen på stranden i Zaton. Sandstrand. Ovanligt här i Kroatien. Vi tog motorcykeln dit, utan alla mc-kläder och åkte som ortsbefolkningen  i t-shirt och shorts. Så klart hjälm på huvudet. Kändes lite läskigt faktiskt, så gör vi aldrig! Det var varmt i havet, i luften och när vi solat en stund gick vi på minnespromenad med Hjärtat. Han besökte Zaton i början av 80-talet, första sommaren efter att vi gjort slut, och har inte varit här sen dess. Det var förändrat tyckte han men huset där gänget bott hittade vi! 
Nu finns här även ett stort poolområde och det var vi ju "tvungna" att testa! Olika pooler, massor av folk, det var ju söndag!
När vi tröttnade åkte vi hem till lägenheten. Vi handlade först. Alltid lika spännande! Det tar lite tid att hitta, veta hur man gör med frukt och grönsaker, väga själv och hitta rätt knapp för prislapp o s v .... och så detta temperament! Det smattrar bara till och så är man i skamvrån ... det brukar ändå finnas en snäll kassörska som kommer till undsättning .... Hjärtat har i alla fall lärt sig att man lägger alla flaskor ned på bandet, att man inte flyttar fel "pinne" vid fel tillfälle för att skilja kunders varor åt .... 
Vid sju-tiden kom vår hyresvärd och varnade för ett åskväder som var på väg. Vi hjälptes åt att plocka in allt löst runt poolområdet och flyttade motorcykeln till en mer skyddad plats. Sen dundrade det in! Först stod jag på balkongen och tittade men det gick fort fram, rätt som det var var det över oss! Regnet piskade, vinden ven, det blixtrade och äskade i ett. Vi stängde våra fönsterluckor och de slog ändå i vinden. I tre timmar höll det på, sen mojnade det och i morse var allt som vanligt. Inte ett moln på himlen! Vi är trötta och sega idag. En veckas färd tar ut sin rätt. Lite poolhäng, lite häng i lägenheten, lite tvätt och en middagslur. Om vi orkar ska vi gå till gamla stan i Zadar ikväll. Vi ser det från vårt fönster och det tar ca 20 minuter. Eller så gör vi det i morgon. Det är ju semester!


Glada semesterfirare i Zaton.

Drickapaus i Zaton.

Ovädret drar in ......

Idag är det soligt och fint igen!

4 kommentarer:

 1. Alltså, den bilden på er... Så fin!

  SvaraRadera
 2. Det kom en superskur när vi var i Rovinj i fjol också. Undrar om det ofta kommer skurar i Kroatien? Lite häftigt ändå, att se och höra. Men skönt när de försvinner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara så! De kommer snabbt och så swoosh, är det över. Vår hyresvärd berättar också om ihållande regn men det brukar vara senare som vi förstår. Sen hade de stenkoll, visste precis när det skulle komma. Alla grejer bara försvann in i källare och garage. TuristCina stod lite tafatt med en hög tvätt i famnen ..... :) på em idag ska det också "skura", hoppas det går fort över!

   Radera