onsdag, juni 28, 2017

Hå hå jaja och en utflykt

Nin. En gammal stad med bland annat världens minsta katedral. Dit åkte vi idag. Fullastad ryggsäck med vatten, solhatt, våtservetter, solkräm och foträta skor. Man är väl swedish????
Jag höjde lite på ögonbrynen när Hjärtat kom i shorts, gympaskor och långa strumpor men han bedyrade att det enbart var för mc-färden, det blir så vansinnigt varmt mot smalbenen av motorn så okejrå. Han fick ha det.
När vi kom ner till hojen märkte vi att den hade blivit ett myrbo. Parkeringsplatsen låg precis på myrornas E4 och ca en miljon av dem gillade vår BMW. Eftersom min man inte gillar insekter fick jag sanera den innan vi kom iväg. Väl framme i Nin skulle ALLA betala parkeringsavgift med mynt som vi inte hade och ingen affär, kiosk eller krimskramsförsäljare ville växla. Och det var 30 grader varmt. Bra kvinna reder sig dock och jag köpte ett armband och fick växel tillbaka. Ha! Där fick de .... så tog jag på mig armbandet och det gick sönder direkt. Tillbaka till försäljaren som då hade bytts ut mot en annan försäljare som "know nothing". Jag drog efter andan. Man är väl swedish och vill ha hela grejer man tycker om och nyss har köpt? Hjärtat svalde och befarade en uppläsning av konsumentlagen (den är väl worldwide????) men försäljaren gav sig efter en stund. Jag fick ett nytt som i alla fall höll i tre timmar. Då hade vi åkt därifrån .... så kan det gå! Vi gjorde även annat än att parkera. Till slut. Nins äldsta delar ligger på en pytteliten ö som vi gick runt, igenom och runt igen. Fint, stillsamt och tja, fint. Sen gick vi över en stenbro till en mysig restaurang och åt en god lunch innan vi åkte till Zaton och badade. Innan färden gick dit uppstod en liten diskussion - vara kvar och bada vid lagunen i Nin eller åka till Zaton för poolbad och jättestor strand? Jag har ju redan avslöjat oss, det blev Zaton. Inte mitt val men man är väl swedish och kompromissar???
Det blev en jättefin eftermiddag. I Zaton. Emellanåt hängde regnet i luften men vi är ju inte gjorda av tvål så vi höll ut på strandcafet och badade sen i vanlig pool och bubbelpool. Lovely!
Nu är vi tillbaka i lägenheten efter utflykten och äventyret att handla igen och nästa stora fråga har dykt upp:
"Vad och i så fall var ska vi äta ikväll"?
Pizza är önskad liksom skaldjur. Ok. Två val. Man är väl swedish och kompromissar? Igen? Två särbos på långsemester. Allt kan hända! 


Världens minsta katedral!


Muren runt Nin.


Jag gillade den här båten!


En del av poolområdet i Zaton. Vi var tämligen ensamma eftersom det regnade lite grand. Vi låg redan i poolen så vi blev inte blöta! 

1 kommentar:

  1. Härliga bilder! Myrbo och långa strumpor, det gillar jag inte... Men resten låter bra, även kompromisserna :) Kanske tur ni är särbos när ni kommer hem, så ni får pusta ut på olika håll ;)

    SvaraRadera