tisdag, juni 20, 2017

På väg genom Tyskland

Dagens etapp: Lybeck - Fulda, 46 mil, sex timmar, de tre sista timmarna i 30 graders värme. Tre stopp, två korta för lite "hopp-i-kring" och ett längre (35 minuter) mat- och kisspaus.  Ett vägarbete på Autobahn strax innan Hamburg tog lite tid och sakta rullade vi i ca en mil innan det släppte och trafiken flöt på igen. Vi har haft en marschfart på ca 120-130 km/h och i vänsterfilen far det fram bilar i ca 200 knyck. Det går fort!  Vi tar det lugnt och har inga tider att passa! 
Nu har vi landat i Fulda. En barockstad i östra Hessen och på gränsen till Bayern. Vi har varit här förut och tycker att det är en mysig, lugn och fin stad. Det bor ca 64 000 tusen här och är som sagt, en barockstad med många fina kyrkor och hus. Det ska också finnas en dahlia-trädgård och den här blomster-nörden ska strax leta reda på den. Först en dusch och en stunds vila. Vi har fått samma rum som sist och även hojen har samma plats i garaget! Vi känner igen oss! 
Det går bra att åka, mitt enda aber är att mina sittknölar gnager. Vårens viktminskning känns i ändan när jag sitter länge. Funderar på vadderade cykelbyxor faktiskt! Och så har jag öronskav av en öronpropp som satt illa ett par timmar. Det brusar så av vind och motorljud att det är skönt att åka med proppar. Om de sitter rätt vill säga! Lyxproblem på min ära. 
Dag tre på resan, alles gut!


Morgonvink från frukostbordet i Lybeck till Lilla N! Yes, jag längtar efter det lilla livet! 

2 kommentarer: