torsdag, juni 29, 2017

Mamma Mia!

En promenad till lokala bageriet kändes uppfriskande mellan regnskurarna i morse. Skillnaden mot hemma är att regnet lämnar som en våtvarm filt efter sig, det känns inte uppfriskande men är välbehövligt så klart. Promenad och promenad. Fram och tillbaka är det ca 600 meter ..... I väntan på att Hjärtat skulle vakna tog jag därefter en simtur i poolen och tränade lite yoga vid kanten. Vi ser havet från vårt ställe, svalorna flög och Havsorgeln kunde höras svagt. Bra start på dagen!
Nu har vi tagit motorcykeln och åkt till en strand. Det har klarnat upp och termometern har landat på 29 grader. Besök i Zadar får vara. Det är för varmt och det här känns bättre! 
Gårdagskvällen tillbringades på ett lokalt hak, "Mamma Mia", där vi serverades urgoda pizzor och vin. Vi satt där i godan ro när bordet bredvid oss blev upptaget av en kvinna med tonårsdotter. De visade sig vara svenskar, dumma mot varandra, otrevliga mot personalen och allmänt dryga. Helt plötsligt började Hjärtat prata engelska och jag förstod ingenting tills han viskade "spela med då". Så vi pratade engelska med varandra som aldrig förr och låtsades inte om kvinnan och dottern. Vi tilltalade inte dem och de var för upptagna med att kasta otrevliga kommentarer mellan varandra. Vi blev inte sittandes så länge som vi tänkt, utan åt upp, betalade och gick. "The english couple". Not. Men ibland orkar jag inte med dryga människor, jag tänker bort dem. Att prata engelska med varandra hjälpte till och det blev lite roligt av det hela. När vi kom hem kunde jag inte sluta tänka på det, hur olika folk har det med varandra och hur starkt jag önskar att "varenda unge ska va gla ....". 


Lavendelhäck vid vår pool!

1 kommentar:

  1. Vilket otrevligt beteende! Tur det inte var vi som satt där, prata engelska är inte vår starkaste sida ;) Ingen kunde tro vi var engelsmän!

    SvaraRadera