fredag, april 03, 2020

Aprilväder som sig bör

Idag har vi snö. I natt var det snöstorm. Ett stuprör gav upp med ett brak och en takplåt på nocken lossnade och har agerat ”vaggsång” hela natten. Liiiite för högt upp för tant att spika fast den igen och absolut inte en aktivitet att utföra mitt i natten iförd prickigt nattlinne. Jag körde strutsmetoden: öronproppar.
Den blåser väl av så är det problemet löst .....

För övrigt jobbas det och så är vi hemma. Självklart har blivit annorlunda och det gäller att hålla peppen uppe.

Min kära mor, isolerad, gympar framför tvn varje förmiddag och kör ett pass vid datorn på eftermiddagen. Där emellan en skogspromenad. Varje dag. Gluggarna mellan passen schemalägger hon, städa toan på övervåningen, rensa linneskåpet, lösa DNs korsord, planter om blommorna..... varje dag är schemalagd. Lilla mamma. De kämpar på!
Idag ska jag handla åt dem. Hjärtat är snuvig, oklart varför, och får inte följa med. 

För övrigt fredag. Utan simning och kondisfrulle då Esther Williams är på andra äventyr. Förresten ska man väl inte gå på kondis heller längre men man kan ju handla av dem. Äta ute eller hemma.
Ur led är tiden. Vi hjälps åt!

2 kommentarer:

  1. Det var ett digert program din mamma har! Min har varit feberfri några dagar nu, tack och lov. Själv har jag reagerat våldsamt allergiskt, det var många år sen jag reagerade så här. Tar tabletter, nässprej, ögondroppar. Nu börjar jag känna av effekten av det, efter ett par dagar. Skönt, för dessa dagar är det inte kul att nysa och snora!
    Hoppas takplåten kommer på plats snart. Jag hörde en smäll i natt, men jag har inte varit ute och kollat än. Lät mer som något som blåste omkull, än något som rasade.
    Njut av helgen!

    SvaraRadera
  2. Nu såg jag en plåt som lossnat på taket på utbygget...

    SvaraRadera