måndag, april 20, 2020

Det hände sig på den tiden ....

Idag har vi bokat av vår lägenhet i Kroatien i sommar. Vi förstår ju att det inte kommer vara görligt. Har umgåtts med tanken ett tag och slås av hur tillvänjning av ny situation går gradvis till ett accepterande.
Det blir alltså en sommar utan Kroatien. Vilket naturligtvis kommer gå hur bra som helst då jag tillbringat 52 somrar innan utan Kroatien. 
Hoppas ändå att det blir någon gång mer i framtiden. 
Eller så kanske det blir så att man berättar för barnbarnen hur det var när man kunde resa relativt obekymrad över hela världen. 

Denna måndagskväll ska ägnas åt kantskärning av gräsmattorna. Hurra! Ett himla slitjobb men det blir så fint. Park-fint. Hjärtat skär och jag river, sliter och drar bort gräskanter, skakar loss grus och drar bort ogräsrötter. Teamwork!
Träning på hemmaplan. 1000 benböj och armmusklerna får sig en duvning.
Förresten känns det som att världen är rätt liten ändå. Hälsade på två av de närmsta grannarna igår och den ena visade sig vara en ”gammal” klassförälder i samma klass där Stora Systern gick. Den andra grannens bästa vän tillika ”gräsmattehjälpare” är en f d kollega.
Och granne nr tre umgås med nuvarande kollegas son. Så inte känns det som vi är på okänd mark precis. Det är finfint här!



Bild från Podgora, Makarska rivieran. Ställe att drömma sig tillbaka till.


1 kommentar:

  1. Så kul med grannarna! Världen är verkligen liten ibland.
    Ni får semestra i Sverige i år, det går det också. Men självklart är det tråkigt när man får ändra sina planer.
    Just nu klipper Maken gräset, men parkfint lär här inte bli. Årets första klippning. På ena sidan,den mot skogen, där de grävde för den trasiga vattenledningen, sådde vi gräs, men det har inte alls börjat växa, så där är fortfarande bara jord. Får se om det hjälper att vattna lite, annars får det väl sås en omgång till helt enkelt.
    Njut av kvällen!

    SvaraRadera