fredag, april 10, 2020

Mossigt

Det känns nästan konstigt att vara ledig idag då jag har jobbat ganska mycket de senaste veckorna. 9-10 timmar om dagen. Är trött i huvudet och har därför ägnat mig åt trädgårdsfix idag. Det går sakta men det går. Känner mig förkyld ibland och ibland inte. Knepigt. 
Pyntade en buske med påskfjädrar till grannens två-årings förtjusning och sen har jag räfsat mossa i gräsmattan. Jättetråkigt men det blir så fint. Begravt en fågel som flög in i en fönsterruta och bröt nacken. Messade med mamma lite om vad det kunde vara för sort och de konstaterade snabbt att det var en rödhake. De kan sånt där. Jag kan ... fågel. Räcker inte så långt. Gam känner jag igen från djurprogram på tv men de är ju rätt sällsynta runt det lilla rosa huset.
Så. Rödhake. Hjärtat kontrade med en bild på Fönsterhake. DET känner han igen. Så höll vi mamma med man sysselsatta ett slag. 
Hjärtat blev rastlös och åkte till Biltema. 
”Vill du ha något” undrade han och jag tänkte ”vad köper man ens på Biltema”???
”En doftgranen till bilen mäjbi”?
Nähä. Såna ska man inte ha.
Då önskar jag mig inget. 
Men han har lusläst deras nya katalog i flera dagar och behövde väl kolla upp om innehållet stämmer med verkligheten. 
I veckan har vi för övrigt haft en bra arbetsfördelning: jag har jobbat i matrummet, han har putsat alla fönster. Förutom när han har krupit runt på taket förstås.
Men. Han håller sig på marken. Och på Biltema. Yeah. 

2 kommentarer:

  1. Haha, Cina - du är så rolig! Jag skrattade högt här! Love you!

    SvaraRadera
  2. Din humor eller Hjärtats också för den delen, kan man inte klaga på. Biltema har faktiskt en del fint och bra. Var där i torsdags och köpte en skottkärra till B6.

    SvaraRadera