söndag, augusti 21, 2022

Barnvakt, trädgårdsmästeri och en dusch

Jag har varit barnvakt åt minsta barnbarnet ett dygn, så roligt det är. Igår åkte vi till Strängnäs, promenerade runt i hamnen och åt glass. Hemma var det kvällsmat och bad innan det lilla livet somnade så sött. I morse sov hon till halv nio och vi myste en timme innan föräldrarna vaknade och vi åt långfrukost tillsammans. Skön start på en söndag.
Resten av dagen har jag ägnat åt trädgården. Klippte gräset och fick sen för mig att gå loss på en ful spirea-buske. Det borde jag gjort förra året men det blev aldrig av förrän nu. Med häcksax, såg och sekatör skred jag till verket och två timmar senare var busken klippt, alla skott från stora lönnen som växt upp mitt i bortsågade och de gigantiska brännässlorna var uppryckta.  
Under tiden kom Lilla N. Han ringde och frågade om han fick cykla hit och det fick han. Jag gick till korsningen där jag ser deras hus, vinkade ok till mamman och så kom han på cykeln. Vi fikade, han klättrade i träd och så tog han tillfället i akt och sprutade ned sin mormor med vattenslangen som låg på grusgången, det tyckte han var kul. Jag med. 
Lilla systern med sambo kom, de hade lånat min bil och när jag torkat cyklade Lilla N hem och jag skjutsade hem ungdomarna. 
Känner mig rätt så mör men nöjd med helgen och i morgon börjar ridskolan igen. Hurra! 



  Strängnäs. Fint att gå här.



”Lilla” N på väg upp i äppelträdet.



En dyngsur mormor. Tur att det fortfarande är varmt!

1 kommentar:

  1. Så roligt han måste ha haft när han stänkte ner dig!
    En riktig myshelg för dig med barnbarnsgos och pyssel.
    Glad måndag! Eval8

    SvaraRadera