lördag, augusti 06, 2022

Hemma igen

Så har jag landat hemma igen efter några fantastiska dagar hos Stora Systern. 
Lidingö! Vilket ställe, jag är positivt överraskad och vill utforska mer av ön. Lägenheten är ljus, ganska nyrenoverad med balkong och bra läge, nära till lidingöbanan, affärer och: vattnet.
Klippor, bryggor och vatten inom gångavstånd gör i alla fall mig happy. Vi har badat, promenerat och ätit pizza på kajen och bara suttit, i timmar, och tittat rätt ut över vattnet. Kan tänka mig flera semesterdagar här. Hehe. 
”Mamsen är här nu”!!!

Före frukost idag gick jag en trädgårdsrunda och inspekterade dahliorna och resten av växtligheten. Gör alltid så, en morgonrunda med sekatören i högsta hugg, det kan ju hänt något under natten.
I natt hände det att någon fick ett moppehaveri på vår gata. Haveristen ringde efter hjälp och det kom en flock andra mopedister som skulle hjälpa till. Det hamrades, startförsök, svordomar, prat och skratt. 03.50 och de höll nog på i knappt en timme. Vi har sovrumsfönstret på gaveln så det hörs lätt in men när jag stängde fönstret funkade det och jag somnade om.
Det brukar vara lite stök på vår återvändsgata i slutet på sommarlovet, innan skolstarten. Vårat hus syns inte från vägen direkt så jag förstår att de tror att de inte hörs för någon. Men men. Snart börjar skolorna och då brukar det lugna ned sig.

Annars en lugn dag hemmavid. Solen skiner men det ”blåser höst”. Det hörs annat ljud i träden så här på sensommaren tycker jag. 
Laddar inför jobb på måndag och har lite ångest inför det faktiskt. 



Mysiga dagar med den här bönan.



Godaste pizzan evver. Från 450gradi. Kan bero på sällskapet och miljön också.



Där borta är stan. Här känns det som landet.



Badstranden helt nära. Nacka Strand på andra sidan sjön.




1 kommentar:

  1. Ser ut som perfekta boendet. Skönt du kunde spendera några dagar där. Jobbångest, den dyker väl upp hos Maken om en knapp vecka. Själv är jag ju arbetslös/sjukskriven så det är mer en allmän ångest.
    Nu sa grannen just hejdå och njut av sista veckan. Så ja, det ska vi göra. Ha en fin kväll! Eval8

    SvaraRadera