tisdag, augusti 09, 2011

Home, sweat home..........


En roadtrip med tonåringarna är nu avslutad och alla deltagare är hela och hållna. Nåja. Något tilltufsade kanske men jag SA ALDRIG att en roadtrip är en dans på rosor. Det gjorde jag inte!
Vi har åkt 136,5 mil och korsat landet i den södra delen. På kartan ser det inte långt ut, inte långt ut alls men när man åker för att komma undan REGNET är varje kilometer som en mil. Sen kör man lite fel här och där och så, vips har man helt oplanerat sett delar av Österlen man aldrig besökt.
"Regn"????? vet jag fler som nu undrande frågar sig.
"Vi har inte haft något regn"!
Nä! Ni har väl inte det. Det regnade nämligen BARA i Skåne. Ett gigantiskt lågtryck från Polen valde att parkera sig där. Himla synd att det var just de dagarna vi bestämt att bo i campingstuga på 15 kvm med 50 meter till toa och dusch. No television. No data. No täckning på mobilerna. Se där ja! Som gjort för en liten family med två tonåringar. Eller inte!

Tjoho vad det regnar! Kivik bjöd på hällande regn i dagarna tre............
 Som det regnade! Till och med gummistövlarna gav upp och det var bara badskor som rådde på eländet. När Lilla Syster och jag stod under en markis i Simrishamn, vi skulle ju bara gå på marknaden där, det är ju så roligt..........och det regnade på tvären, längden och markisen läckte som ett såll sa jag till henne att
"Någon gång kommer vi kunna skratta åt det här".
Tja. Någon gång!
Vad gör man då? När man läst böckerna man haft med sig, fikat femtielva gånger på ett dygn, sorterat alla fiskedragen framåt och bakåt, löst korsord, ätit upp alla chips, tittat ut och önskat, bönat och bett att "snälla, sluta regna"!
Man ringer till Tylösand där man vet att det INTE regnar och undrar om det möjligtvis är någon som lämnat återbud till en campingstuga så vi kan komma tidigare än planerat? Please???????????
Japps. Det var det. Så om nu någon säger att de sett en Chrysler i full fart med packning fladdrandes i vinden på väg rakt över Skåne mot Halland, ja, då var det vi!!!!
Där var ju solen! Värmen! Hurra! Goodbye gummistövlar!
Det firade Store Bror med att bli sjuk med halsont och feber. Lite ont i magen hanns också med. Men mamman är nu inte av det pjåkiga slaget och har man åkt till soliga Västkusten så ska man vara på stranden. Basta. Filt, massor av vatten att dricka, isglass, parasoll för skugga och dopp i 22-gradigt vatten är väl som alvedon? Ungefär???? I alla fall fungerade det bra och ungen piggade på sig snabbt. Ja. Sen hölls vi där. Så länge vi kunde sög vi på den karamellen och vi kommer minnas mycket. Det här till exempel:

Snipp, snapp snut så var fikamackan slut...............................


Sol, salt hav och sand. Då blev vi glada igen!
Man kan träna beach-handboll på stranden. Jo men visst.
Det gjorde mamman också, utanför bild...................
   




4 kommentarer:

  1. Ja i år är första gången det varit mindre regn på västra sidan än östra! Annars om åren har det varit så att vi haft kanonväder, men har man ringt hem har det regnat här... Så himla trist att du skulle ha sån otur!!!

    SvaraRadera
  2. Jag vågar inte säga vad vi haft ;-) men skönt att ni fick en bra avslutning.

    SvaraRadera
  3. Ni skulle åkt norrut. Här har vi inte haft mycket till regn i år :)
    Tur att ni hittade solen till sist i alla fall :)
    Kram

    SvaraRadera