fredag, januari 29, 2016

Semester i sikte!

Fredag. Äntligen. Den här veckan har jag tagit mig fram från aktivitet till aktivitet som hoppat på grästuvor för att ta mig just hit. Fredag eftermiddag. Nytt uppdrag på jobbet har tagit energi, ett styrelsemöte häromkvällen sög musten ur mig då jag fick ett psykbryt på en av de manliga deltagarna och så haver det handlats och förberetts i radhuset inför nästa vecka. Kidsen ska ratta radhuset helt på egen hand. Grannarna förvarnade, kylskåpet påfyllt, matlista fixad, matlådor i frysen (de har självklart varit med att fixa detta, det står INTE hembiträde i pannan på mig…tro mig… jag har kollat det..).
På måndag börjar Store Bror på ny praktikplats, busskort har inhandlats och resväg checkats av. Plus diverse annat fix och trix som kommer till när radhusinnehaverskan ska resa bort.
Och så blev bilen besiktigad igår och de kom fram till att den minsann behöver nya bromsrör så swoooosch, iväg med den till verkstad.
Till kvällen väntar en handbollsmatch, Store Bror och laget ska hejas fram, sen bär det iväg till Största Systern för att sova ett par timmar på hennes soffa innan vi sätter oss i bilen till Arlanda. Nu är det nära: SEMESTER!!!!!!

6 kommentarer:

 1. Semester för dig och på samma gång nytt jobb för Store Bror! Hoppas det blir bra båda delarna. Och hoppas han ska trivas lika bra som på förra stället.
  Sen undrar jag en sak ang praktik. Min jobbarkompis dotter är ca 22 år, har en utbildning där alla som vill jobba kan få jobb. Dock inte hon. Nu har hon fått en praktikplats i en matbutik. En av de som nyss anställts hade varit praktikant i TVÅ år innan han fick anställning? Hur funkar det egentligen ? Hur kan AF godkänna det för vissa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet ju inte allt men det finns olika vägar. Praktikplats godkänns tre månader i taget, max sex månader har man sagt men tror man kan få förlängt ändå. Sedan kan man ju ha ngt funktionshinder eller sjukdom och stället gå på arbetsprövning. I princip samma sak men man provar sig fram med antal arbetstimmar, belastning m m. Man har handledning och uppföljning. Det kan nog se väldigt olika ut beroende på ens förutsättningar.
   Om arbetsplatsen kan anställa eller inte beror ju helt på. En praktikplats leder ju inte per automatik till anställning men kan sluta i fast anställning, anställning med lönebidrag m m. Det finns så många olika vägar!

   Radera
  2. Det här handlar om "friska" människor. I denna tjejs fall är hennes enda fel rejäl lathet! Fattar inte det riktigt.

   Radera
  3. Jag menar i det här fallet så tjänar affären massor på att inte anställa personen. De betalar ju inte praktiklönerna!

   Radera
 2. Handboll måste hha varit en bra uppladdning, hoppas att de vann!
  Ha nu en alldeles superskön semester!

  SvaraRadera