tisdag, januari 05, 2016

Udda blev jämt och tiden bara går

"Timstock är en visuell timer som räknar ner tid med dioder som släcks en efter en. Detta är användbart för barn som har svårt att avgöra hur lång tid exempelvis ”en kvart” är".

Jor´å, det finns även vuxna som har svårt med tid. T ex moi. Jag har därför i min ägo, äntligen, just en timstock. Ingår i min fokusträning. Kanske slipper kidsen äta middag 20.37 på kvällen på att kockan för dagen haft annat för sig men "varit på väg" att laga mat sedan 17-tiden. (posten, kläder, datorn, lite annat smått och gott kom i vägen....).
Att göra pannkakor, beräknad tid 30 minuter. Tryck på knappen "30" och mojängen börjar räkna ned. Nu önskar jag mig bara ännu en mojäng som faktiskt GÖR maten också så kommer tillvaron att blir hur enkel, smidig och trevlig som helst.
Så. I mina försök att organisera mera beställdes före jul en prova-på-kasse från Lina Matkasse. Jag tänkte att matkassen skulle vara ypperlig den vecka när vi är tre i hushållet, d v s jämna veckor. Beställt och klart. Sen slängde någon in en extra vecka 2015 och jämna veckor blev ojämna och allt är bak och fram. Men försöka duger! Och matlådor är ju inte fy skam! Bra så!

5 kommentarer:

 1. Ja, varför gjorde de så? La till en till vecka. Måste gå att klaga nånstans.

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. På Linas alltså...Veckorna är lite svårt.

   Radera
 3. En sådan klocka borde jag ha till Mats. Numera lagar jag nästan ständigt middagen bara för att vi inte ska äta kl 22 eller nåt sånt. Egentligen vill jag inte att det ska behöva vara så men det blir enklast på det viset. Dålig ursäkt men det blir enklare för mig. Tror han skulle se det som en anmärkning om jag kom med förslag om en sådan klocka. Ändå har det blivit bättre sedan han gjorde sin utredning. Nu kan vi prata om det och skratta åt en del tokigheter. Kram

  SvaraRadera
 4. I will not....: Precis! Nån ordning måste det ändå vara!

  Ezter: Det var försent till den här sändningen, får ändra till nästa!

  Cicki: Det är ingen ursäkt, det är en strategi! :) Visst är det lättare när man kan ta det från den humoristiska sidan. Här är det tokigheter jämt och ständigt från olika håll, skulle gå under om vi inte kunde ta det lite lättsamt. Inte alltid så klart men det underlättar! Kram!

  SvaraRadera