fredag, augusti 17, 2018

Briljanta idéer, drömmar och annat

Min doktor har slutat. Saknar henne väldigt just nu. I sex år hade jag ha förmånen att träffa samma läkare och kände stort förtroende. Igår träffade jag en ny. Som inte tror på trötthetssyndrom för ”det finns inte” och ”du är nog pigg egentligen”. Egentligen???? 
Så 12 års dåligt mående av och till har nog inte hänt, egentligen ???? 
Struntar i vad det kallas, jag mår som jag mår emellanåt och är inte ovillig på något sätt att prova nya idéer och behandlingar men att avfärda dåligt mående med ”du är nog pigg EGENTLIGEN” känns faktiskt inget vidare. Som att inre bli tagen på allvar. 
Mot migränen förordades nu betablockerare som drar ned systemet, hjärtat slår saktare, blodtrycket sjunker. Alla mina tidigare läkare har avrått från det då jag redan är en slow starter, har låg puls och just är trött .... konstant. När jag då ifrågasatte rekommendationen kändes det ... lite spänt i rummet.
Innan jag gick från besöket lovade dock doktorn att läsa igenom min journal (hade ju varit piffigt om han gjort det innan besöket) och för en liten stund sen blev jag uppringd av en sköterska från vårdcentralen. Nya rön. Igen. Ny tid till annan doktor specialiserad på utmattningssyndrom, remiss för EKG och fortsatta provtagningar och uppföljning av vad det visade sig, något avvikande värde på sköldkörteln! 
Se där ja! Jag kanske ÄR trött, på riktigt????
Under tiden fortsätter jag att vila, motar ännu ett migränanfall och tänker att det inte alltid kommer att kännas så här. Att de som har turen att få ”min” doktor i en annan del av landet bara är att gratulera! 


6 kommentarer:

  1. Fy fan för sådana läkare. Man blir ju inte direkt piggare av att möta sådana skitar.
    Bra dock att de ringde upp och ändrade, hoppas till det bättre.

    Markattan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att de ringde upp igen gjorde min dag lite bättre, absolut!

      Radera
  2. Tur de ändrade själv, annars hade du väl begärt ny läkare? Eftersom du är pigg egentligen, så har du ju orken att fixa och dona😤😡

    SvaraRadera
  3. Se där, en av de största anledningarna till att jag avskyr att gå till läkare. Känslan av att inte känna sig trodd, bli avfärdad. Hemskt för dig! Men BRA att de gjorde om, gjorde rätt. Det gör ju ändå att vi kan tycka lite bättre om den där läkaren. Han kanske läste igenom din journal och började förstå lite grann sen. Pfft. Hoppas du får rätt hjälp nu. Och vila på <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. En hemsk känsla är det att mötas av misstro, absolut! Tycker jag låter så mesig i undersökningsrum, blotta närvaron av en annan dr gjorde mig nervös. Vi hoppas på rätt hjälp! ❤️

      Radera