måndag, augusti 27, 2018

Låt hjärtat va med

I morse ville jag inte gå upp när klockan ringde. Jag ville bara dra täcket över huvudet och ligga kvar men jag skulle ju till vårdcentralen för diverse prover. Vid provtagningen frågade sköterskan hur jag mådde och då började jag gråta. Känner mig så skör att när någon är vänlig går det liksom inte att hålla ihop. Knäppt.
En telefontid ett par timmar senare med nya doktorn gav som resultat att jag inte kan prova betablockerare för att lindra migränen. Jag har för låg puls och eftersom betablockerare gör så hjärtat slår saktare är det ingen bra idé.  Jag fick heller ingen förlängd sjukskrivning på halvtid utan det är heltid som gäller. 
”Det är bra att komma upp, ut och vara social och känna sig behövd”. (Det var ju just det där ....)
Seså! Schas. Var pigg, frisk och krångla inte nu! 
Så grinade jag lite för det, att det ska vara så förfärligt svårt att bli förstådd även av läkare som sägs vara expert. Jag fick i alla fall till en tid för ett nytt mottagningsbesök, alltid något, och så gick jag till jobbet och satt hela dagen med skypelurarna på med lugn musik i öronen.
Efter jobbet gick jag till gymet. Lallade runt bland vikterna och var mest bara där. Bara för att. Träffade en bekant och en liten stund går det ju att småprata och vara vanlig.
Sen åkte jag hem till mitt tysta radhus och här ligger jag nu i soffan. Har skav inombords för att jag är så trött och inte orkar riktigt. Som att det är något fult och skämmigt. Så vill jag inte känna.

5 kommentarer:

  1. Det är segt nu! Kämpigt att gå upp, men hittills har jag gått upp varje dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och här kommenterade jag bara första raden av inlägget. Det var allt som kom upp när jag läste det tidigare.
      Vilken skitdoktor💩byt!!! Inte det minsta lyhörd ju😲🤥
      Kram!

      Radera
  2. Precis så är jag också just nu: ingen får fråga hur jag mår, för då börjar jag gråta. Ingen får vara snäll. Det är jobbigt när det är så. Och jobbigt när man nästan skäms över det. Jag känner igen känslan så väl. Vill ju vara stark! Vill ju orka mer!

    Kan du byta vårdcentral? För det låter verkligen som att den där läkaren inte har förstått. Jag vet att det också är jobbigt, men kanske ett måste?

    Kram Cina <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kram till dig! Man vill, verkligen!
      Jo, jag behöver nog byta vårdcentral, få det att fungera och ha stöd när det tjorvar ihop sig. Det är ju skönt att ha en och samma dr hela tiden.

      Radera