lördag, juli 01, 2023

Semester, kalas och mer sommar

Igår hade vi kalas för mamma. Hon skulle fyllt 80 år och jag, min syster och bror ordnade en trädgårdsfest hemma hos Herr L, i hennes älskade trädgård.
På morgonen hissade Herr L flaggan och han hade förberett med bord och stolar när jag och Hjärtat kom med maten på eftermiddagen.
Vi gjorde det enkelt för oss och beställde Exotiska plankor med kött och frukt, potatissallad och baguetter och köpte till grönsallad, ost och tårtor.
22 vuxna och 10 barn. 9 personer var på vift på annat håll, vi är en stor flock … Då var vi inga andra än vi syskon och barn med respektive och barnbarn. 
Det hällregnade på eftermiddagen och det kändes väl lite typiskt eftersom det varit varmt och soligt så länge men vips, strax före klockan 17 när kalaset skulle börja, sprack det upp och resten av kvällen blev en soligt historia. Och mysig.
Det dukades upp med mat, brorsan kom med dricka, tallrikar och servetter och alla hjälptes åt att få upp ett tält, bord och stolar.
Om det nu kom något gott ur mammas sjukdom och bortgång är det just detta, sammanhållningen. Vi har hittat varandra igen och hänger i. Vi tycker ju om att umgås, otvunget, roligt, inget skav, alla bidrar med sitt.
Så blev trädgården fylld med lekande barn, skratt och prat. Maten räckte, kaffet puttrade och vi åt Marianne-karameller och Engelsk konfekt, mammas älsklingsgodis.
Ibland kändes hon helt nära, som att hon skulle komma ut vid altandörren och förtjust slå ihop sina händer:
”Så trevligt vi har det”.
Ja, vi hade det. Och även om saknaden är stor är glädjen också stor, att vi haft en sån fin mamma och att vi fortsätter samlas. 
Glad, mätt och varm i hjärtat åkte vi hem i sena sommarkvällen.

Idag sov jag till halv tio, helt slut. Efter frukosten la jag mig i hammocken och läste bok tills Store Bror kom på besök, så mysigt. Vi fikade och gick en lång pratstund innan han åkte vidare på andra äventyr och jag återgick till hammocken och boken. Jag blir nog kvar här.

Från måndag har jag semester i fem veckor. Mycket efterlängtad. Är glad över att kunna ha lång sammanhängande ledighet, det är bra för mig.








1 kommentar:

  1. Det är ändå fint att ni träffas för att fira henne. Så bra ändå att ni syskon kommit nära varandra på ett nytt sätt❤️ Eval8

    SvaraRadera