torsdag, juli 06, 2023

Trädgårdsdag

Sonen återhämtar sig från krocken igår, en av döttrarna har åkt till Italien, en jobbar och en har sommarlov. Så. Har jag räknat in flocken och dagen kan börja. Nu gör jag inte det varje dag men när det händer saker kan det hända.

Den här semestern är oplanerad, vet inte vad jag tycker om det egentligen samtidigt som jag blir trött i förväg av att ha för mycket inplanerat. Komplicerad människa. Tror det handlar om förväntningar. Man matas med bilder av en perfekt sommar, grill, umgänge, resor och glömmer här och nu. Att vara nöjd precis här. Förutsätter ju att man är på en plats man vill vara. Det har varit lite si och så med det under våren, jag var till och med och tittade på en lägenhet. Men, saker och ting kan ju ändras och jag är kvar i huset. Vi jobbar på det.
Idag har bestämt mig för en trädgårdsdag. Att greja lite med växter, putsa pelargoner och mana på luktärtorna känns som en överkomlig syssla. Solen kikar fram då och då, lite regnmoln vid horisonten men det blir nog en fin dag. 

1 kommentar:

  1. Luktärtor ja, mina är pyttigt små! Får se om det blir något av dem. Vi kom nyss hem en runda. Igår var en riktigt dålig dag och jag känner mig tom och vansinnigt ledsen. Men det går väl över, det brukar det ju göra… Eval8

    SvaraRadera