måndag, juni 13, 2011

Obromsat

"Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke" sa karaktären Sally, spelad av Maria Lundkvist. Nä. Det gör ju inte det. Så det är helt enkelt bara att trampa på. Upp ska man. Förr eller senare. Visst är vi fortfarande lite i chock, omställning och insikt tar tid men ingen är fysiskt skadad. Store Bror är ledsen för att Stora bilen brann upp, ja. Det kan man ju vara. Å andra sidan har jag en yttepyttebil kallad "Cinabilen" där vi får tränga ihop oss så länge om vi nu nödvändigtvis behöver åka bil.
"AC, vi önskar oss AC" flämtar kidsen i baksätet men då vet mamman att berätta att
"... när jag var liten och vi åkte till Danmark på semester fanns det inte AC i en endaste bil..........".....
".......det var nervevade rutor och fetvadd i öronen för att inte få örsprång som gällde".
När jag sen faktiskt frågade Bästa Mamman om detta sa hon att vi alltid försökte åka på natten om det var varmt.
Häpp. Se där! Man anpassade sig helt enkelt. Det är helt enkelt så man gör. Anpassar sig. Så det har vi gjort i helgen. Fokuserat på det roliga och trevliga i tillvaron och tänker oss att trasslet nog ordnar sig och vem vet vad för gott som kan komma ur detta?

Att två av kidsen fått sommarlov firas med tårta!
Sen har vi sjungit om "...studentens lyckliga da´r..." då kusinstudent äntligen är klar med skolan!


I morse hade Hibiskusen slagit till och slagit ut och gladde
radhusinnehaverskan så jag rent av glömde bort att det är måndag.

7 kommentarer:

  1. Och vi åkte hemifrån kl 4 på morgonen när vi skulle till Blekinge-ön på semestern :) Så nog anpassade man sig. Att jag sedan fick ligga uppepå alla våra sängkläder i baksätet, det är ju en annan femma...
    Tiderna har verkligen förändrats!
    Kramar till er alla!!!

    SvaraRadera
  2. Skönt att ni orkar se positiva saker, och killen med jordgubbstårtan kommer att bli en hjärtekrossare av stora mått ;-) Kram

    SvaraRadera
  3. Fin blomma och så jättefina barn...kan det bli annat än så med en sån mamma?

    SvaraRadera
  4. Du har så rätt Cina man måste fokusera på det roliga pch positiva i tillvaron. Så bra att inga blev skadade i branden tycker jag. Klart att när ett livsverk försvinner i lågorna att man drabbas av sorg, självklart, och tusen frågor som finns rent praktiskt men ALLT går bara man ser det fina i tillvaron och att det kunde faktiskt varit värre.
    Stor Kram.

    SvaraRadera
  5. Vi körde ofta på nätterna när barnen var små. Jättepraktiskt för då sov de samtidigt. Den här senaste bilen har vi faktiskt AC i. Det känns rätt lyxigt.

    Vilken underbar färg på hibiskusen.

    SvaraRadera
  6. Låter hemskt med branden. Naturligtvis skönt att ingen människa kom till skada. Men det är säkert ett rejält jobb som ligger framför för att få ordning saker och ting. Förr eller senare kommer ni till toppen av uppförsbacken och då går det lättare.

    SvaraRadera
  7. Tack för alla era omtankar! Det känns skönt faktiskt!

    SvaraRadera