torsdag, juni 16, 2011

Sommarlov

Hopp hej, idag blir det sommarlov på riktigt. Store Bror är klar med Sommarskolan och har "håvat in" ännu ett betyg. Eller ja. Sommarskolan fick bli i Radhuset eftersom det var lite oklart ända in i det sista vilka/vilken lärare som in de facto skulle vara Sommarskolelärare och exakt VAR på skolan skulle de vara?????
Att gå någonstans och inte veta vem man ska möta eller var, nä, det gör inte Store Bror och så bums, bas blev mamman lärare i Kristendom hastigt och lustigt. Nu är improvisation en av mina bästa grenar, mamma som jag är, så vad göra? Jo. Man läser på om Luther, ortodoxa patriarker, påvar, sakrament, trosbekännelser och lite annat fort som attan och sen får man 20 frågor från en lika luttrad speciallärare fort som 17 och därefter får barnet jobba sig lite blå. Förhöras och skriva svar på datorn som mailas till nämnda speciallärare för bedömning. Sen fikas det lite med den unge mannen och vi konstaterar båda att vi nog allt är lite skoltrötta för tillfället. Sommarlovet sitter därför som en smäck!
Mamman tackar för övrigt sin lyckliga stjärna att det var religion och inte kemi som barnet behövde undervisning i...........
Nu ÄR det sommarlov. På riktigt!

8 kommentarer:

  1. Hahaha! Vad du är duktig! Men religion är som du säger bättre än t.ex. kemi...eller ännu värre, matte!!!

    SvaraRadera
  2. Förutom att det blev extrajobb för mamman så var det ändå en bra lösning när allt annat var så luddigt.

    SvaraRadera
  3. Ezter: Tack! Mmmm, ma och kemi, känns som de hänger ihop på ngt sätt........

    Cicki: Ja, man blir lite på en trixexpert när det gäller skolarbetet. Övertygad om att du känner igen det!

    SvaraRadera
  4. Jodå, både fram-och baklänges....:-)

    SvaraRadera
  5. Så bra för Storebror att han har en sån snäll och duktig mamma som i det närmaste kan trolla med knäna. Tänka sig, bli religionslärare bara så där!

    SvaraRadera
  6. Jo då. Lite extra kunskap om Luther och ortodoxa patriarker är aldrig fel så här på försommaren.

    SvaraRadera
  7. Vad duktig du är!
    Njut nu av sommarlovet :)
    Kram

    SvaraRadera