måndag, juni 06, 2011

Fint besök

Radhusets yttepyttetomt börjar se beboelig ut igen. Liksom altanen. Gårdagens slit lönade sig kändes det som när jag intog frukosten på nämnda ställe.
Sen är det det här med min trädgårdssoffa. När jag flyttade in i radhuset 2004 inköptes utemöbler i obehandlad furu för 1290 riksdaler. Soffa, två fåtöljer, bord och en bänk. Bordet har för länge sedan förpassats till bordshimlen men det andra lever än. Lite rangliga, lite skabbiga men ack så charmiga. De har varit blå i många år men sista strykningen blev det något knas med så färgen har ramlat bort. Av sig själv. Ganska praktiskt faktiskt. I sommar ska de bli vita. I detta nu målas de faktiskt. Grundfärg och vanlig färg har inhandlats till priset av mycket pengar. Färg är dyrt.
"VA"? säger nu vän av ordning,
"hutlöst för så gamla möbler".
Kan så vara. Men jag gillar min gamla soffa, vi har en historia ihop. Visserligen har den förpassats till trädgården från altanen men ändå. Den kan berätta både det ena och det andra efter många, långa sittningar med vänner och de som inte längre är vänner. Alls. En sån trotjänare kastar man väl inte bara bort?!
Nopes. Det gör man inte.
Man målar och snyggar till. Placeras sedan under stora trädet på yttepyttetomten och sen njuter man. Vilken dag som helst!


 













En frukosthörna tog form och plats. Äntligen!

Från blått till vitt målas en gammal darling och blir som ny!
Det röjs försiktigt bland lövhögar och buskar.
Den här raringen bor hos oss och kom fram igår kväll.

8 kommentarer:

  1. Sååå mysigt! Där skulle till och med Spader kunna hänga!

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig till hundra procent! Varför ska man köpa nytt när det går att fixa det gamla? Särskilt om det är saker man gillar och som är bekväma.

    SvaraRadera
  3. Helt rätt att fixa på gammalt :-) och du har en ursnygg vax(?)duk! Söt kotte, vi har dåligt av dom på Åland.

    SvaraRadera
  4. Det blev ju en jättemysig hörna. Den lilla kotten ska ni vara rädd om. De är så fina.

    SvaraRadera
  5. Är det Stormysen tillverkad nära mig tro? Ser så ut minsann!
    Mysigt på altanen!

    SvaraRadera
  6. En sån fin och fräsch uteplats du har gjort. Att ta tillvara det som går att fixa till med lite färg är ett mycket bra koncept anser jag.
    Den drä vaxduken skulle passa mycket bra på bordet som står på vår altan. Nu måste jag ut och spana. Men den får inte vara alltför dyr för dom brukar bara hänga med en säsong.

    SvaraRadera
  7. Förstår dig ang den gamla soffan. Jag har haft en exakt likadan och den flyttades från stan, till landet, till stan igen. Efter mycket vånda fick sedan sonen ta över den...och den lever än. Är nog på 12e eller 13e året. Den har varit trä natur, blå, grön. Vem vet, den kanske blir vit också..:-)

    SvaraRadera