måndag, december 21, 2015

Ännu mera pyssel och lite längtan.........

En jobbfri måndag som ska ägnas åt att:
* sanera sonens rum som agerat renoveringsförråd de veckor han har varit borta.
* inhandla mat till radhuset. Kylskåpet ekar tomt.
* träffa Bästa Väninnan som är i stan, luncha, lura med henne på ovanstående inhandling och förhoppningsvis sedan klä granen och dricka bubbel tillsammans i kväll. Massor av bubbel och babbel. Tror bestämt att det är lag på det så här inför julen, att avhandla året som gått med väninna ackompanjerat med bubblor. Lilla Systern utrustar vi med öronproppar, chips, kompis som sover över och fri tillgång till Viaplay så är den biffen fixad......... En liten hake är dock den passerade 18-årsdagen och det lilla livet tror att hon därmed bestämmer fritt över hennes förehavanden. Vilket hon naturligtvis gör och kommer tillbringa kvällen med oss äldre damer då Bästa Väninnan inte bara är väninna utan dessutom kidsens gudmor. Så. Ordning och reda även denna kväll i radhuset.
*en timmes yogaövning. Först av allt.

Av detta kan man dra slutsatsen att det mörka, tunga "täcke" jag känt mig inklämd under har lämnat mig och energinivån är på väg uppåt igen. Dessa svängningar, har inte bestämt mig för om de är bra eller dåliga. Eller helt enkelt hur jag ska förhålla mig..........
För övrigt kan meddelas att konserten igår var fantastisk. I en fullsatt kyrka ljöd ljuvliga toner och framkallade en och annan rysning av välbehag. Plötsligt kom jag att längta så fantastiskt mycket efter min pappa och just då var det en liten gåta i sig för han var då rakt inte kyrklig av sig..... eller så var det helt enkelt stämningen. Det lackar ju trots allt mot jul. Han fattas mig!

4 kommentarer:

 1. Låter som om du ska ha en förträfflig måndag! Vet du, jag känner igen mig. När jag var på julkonsert förra söndagen i kyrkan, då fick jag sån längtan efter pappa, att tårarna började rinna. Bara så där, mitt i allt. Han var vare sig särskilt kyrklig eller mycket för julen. Nog fattas han mig, alltid...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så det är. Den där längtan bara dyker upp!

   Radera
 2. Vilken underbar bild du har! Alperna? Jag vandrade där i somras och kommer fortsätta göra det varje sommar tills jag ligger med näsan i vädret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Åkte motorcykel till Italien i somras och förälskade mig i Alperna! Vi gick inte så mycket men åkte bergspass på bergspass, fick inte nog! Just den här bilden är från Grossklockner, på väg ned igen! Kommer också återvända.

   Radera