söndag, december 27, 2015

Ms Misunderstanding

Med en finfin julhelg lindad runt hjärtat blev det så söndag. Steg upp och fixade brakfrukost åt kidsen, äggröra, bacon, nybakt bröd, färskpressad juice, färsk ananas och diverse annat smått och gott. Vi åt länge och väl, det är så mysigt att sitta och prata och bara vara. Sen pockade tvätten, dammsugning och diskmaskinen på och nu är det rast, vila igen.
En kopp kaffe, tända ljus och datorn i knät. Vi har fått ny tv-box via Comhem och åtta nya kanaler ska väljas. Hej och hå. Alla dessa beslut.
Jag väljer att fixa och trixa med sånt i stället för ett annat beslut jag behöver ta. Ett betydligt mer viktigare och avgörande än åtta tv-kanaler och fler personer är inblandade. Jag är inte så bra på sånt och har därför alldeles nyss betett mig som en femåring i telefon med Hjärtat och han suckade och tyckte att "fundera klart du så hörs vi senare" och jag fattar. Vem vill "diskutera" med en femåring som varken vet ut eller in, som inte orkar, vågar, vill, kan fatta beslut och varför ska verkliga verkligheten hela tiden komma ikapp? Kan man inte få vara i den här jul-bubblan av tända ljus, Alladin-praliner, sorglösa filmer på tv-n, hyacintdoftande rum och inlindad i en filt ett litet tag till?
Oh no. Fröken Hipp som Happ, moi, satte ribban på den här dagen. Ge mig styrka!

2 kommentarer:

  1. Ibland gror besluten fram när man gör annat. Så du kanske behöver "fly" undan, för att det ska klarna. Kram.

    SvaraRadera
  2. Det löser sig säkert, det brukar göra det. Du kan ta en diskussion med Yngsta, hon funderar också på stora saker... Så kan ni trötta ut varandra ;)

    SvaraRadera