tisdag, februari 26, 2019

Liten tuva

Tisdag. Ser ut att bli en solig dag. Fyra grader ”varmt”. Brottas med vårspöket och mår inte alls bra men hey, gör vad jag kan bland alla som pratar huvudet ur led om hur underbart ljuset är, hur fint fåglarna kvittrar och vårsol som värmer. Det blir så dålig stämning annars. Undviker kollektivfika och storluncher. Orkar inte. Var med och sjöng på kören igår kväll men skyndade mig ut ur lokalen efteråt. Ni vet det där när alla ska vara med och ställa stolar och bord tillrätta och det bara blir kaos. Orkar inte.
Vad jag vill göra? Ta en sista minuten till något soligt ställe helt själv och få det att stillna i huvudet. Få tyst. Lugn och ro. Bara vara. Jag.
Vad jag gör: släpar mig till jobbet, tack gode gud för årsarbetstid, och försöker bemästra vårdeppet och nya medicinen som drar ned ork och energi. Räknar timmarna tills jag får gå hem och lägga mig igen. Sista tisdagen i februari. 

1 kommentar:

  1. Du vet den där utmaningen, som de kallar det, på FB. Att man får si och så mycket pengar om man bor en månad i en enslig stuga, utan el, mobiler och sådant. Vad tror du om det? Jag tror jag hade fixat det, en stor väska med böcker, så...
    Kram på dig!

    SvaraRadera