tisdag, februari 12, 2019

Baka dig semla

Kören blev inställd igår med kort varsel så jag behövde snabbt få ihop något annat då alla goda ting är tre. Jobbet och läkartid på fredag fick jag ju ihop. Så. Det blev lite kvällshäng med barnbarnet. Bonustid kan man säga. Han följde med mig hem och vi byggde lego, hoppade i sängen (mest han) och matade katten. Sen gick jag hem med honom igen och vi lyste hela vägen med en ficklampa. Ett litet äventyr.
Idag har jag varit väldigt trött och det skaver både här och där. Känner mig irriterad utan att förstå riktigt varför. Jobbig känsla. Jag var i alla fall med på ett lunchgympapass om än mycket försiktigt, lugnt och stilla. Skönt att röra på mig lite, urtrist att inte kunna ge järnet. Men det kommer väl.
Åkte hem från jobbet och sov middag, pratade med sonens flickvän och tänkte  att jag kan gå och sova igen tills jag blev uppringd på nytt. Nu av sonen som meddelade att han fått ännu en ny medicin, suck, och att han vill fira sin födelsedag i radhuset. På söndag. Med semlor. 
”Så där som när vi var små och fick äta hur många man ville”.
Jor’å. Kommer ihåg det. Vi bakade egna semnelbullar och de fyllde dem med vaniljkräm, äppelmos eller mandelmassa. De fick välja vad de tyckte om. Att baka  egna semlor med fyra hemmavarande barn gjordes i flygande fläng. Just idag, när det är jag och katten känns en sån aktivitet som att bestiga ett berg. Men det är ju långt till söndag så ”någon” hinner nog! 

2 kommentarer:

  1. Eller hur! Kul ändå att han har den önskan!
    Vilken spännande promenad ni hade på vägen hem, lilla N och du! Att lysa sig hem, wow!

    SvaraRadera
  2. F-n, jag skulle ju testa att kommentera från wp. Kan inte logga ut från google-kontot, för då stängs även mejlen av...

    SvaraRadera