söndag, april 28, 2019

Rensar och ett oväntat besök

Spenderar även denna dag på yttepytte-tomten. Har haft sällskap en stund av Lilla N och sonen. Lilla N gjorde stora ögon när jag drog fram sågen för att såga ned två mindre träd, höll för öronen men var sedan med och drog stam och kvistar i fina högar. Han älskade också att hoppa i den stora lövhög jag fått ihop till hans mammas förtret då de skulle vidare till kompisar. Men jag dammsög ungen och så var det kirrat. 
Gårdagskvällen spenderades i soffan med sonen som var på tillfälligt besök. Det var mysigt att ha lite egentid och att ha tid för djupare diskussioner. Det är mycket som rör sig i hans huvud och jag blir så stolt över hur han navigerar sig i tillvaron. Det går bra nu och det är tårar av lättnad som kommer när vi pratar. Han väjer inte heller för att prata svåra saker och en del frågor kände jag tog tag i mig. Men jag har nu en gång lärt dem att ”troll spricker i solsken”, d v s det jobbiga kan ibland kännas mindre jobbigt om man sätter ord på det så det är bara att stå pall. Vilket jag gör för det är så vi blivit ett team. 
I morse vaknadehan före mig och tassade över till Största Systern och Lilla N och sen kom de hit. En mysig start på den här trädgårdssöndagen.
Hjärtat väntar på VM-finalen i pingis senare i eftermiddag.  En svensk är i final och det är typ jättelängesen det hände. Tydligen. Pingis är INTE min bästa gren. Jag är definitivt bättre på att såga ned träd. Utom tävlan.

1 kommentar: