söndag, april 21, 2019

Stad, park och båtliv

Köpenhamn er dejligt. Varmt, soligt och gemytligt. Igår ”gjorde vi stan”. Ströget. Alldeles för mycket folk i min smak men shopping stod på Hjärtats önskelista så shopping blev det. Sedan Nyhavn. ÄNNU mera folk så vi bara gick förbi alla krogar, pubar och caféer och satt på lugna sidan och tittade på det myllrande folklivet. Kanske skulle jag åkt till någon ödslig fjällby istället för en storstad??? 
Vi hittade ett bra matställe på en bakgata, det blev smörrebröd och en öl i solsken innan vi besökte en kyrka och gick hem för att vila middag innan kvällsmat.
Idag har vi turistat med hop on hop off-bussen. Vi hoppade även på en båt så vi har sett Köpenhamn från vattnet, väldigt fint. Sen hoppade vi på bussen igen och tog oss till Botaniska trädgården. Somnade en stund i gräset och vaknade av mina egna snarkningar. Bra väckning där .... Balans i tillvaron, trängsel på stan igår, vatten och parkliv idag med mycket space. Gör gott! 
Alles gut denna helg även om jag hade ett litet melt down igår. Jag längtade efter kidsen, att fira påsk tillsammans och göra sånt som jag alltid gjort. Det där vana, igenkännbara, när man vet precis hur dagen ska vara. Knepig känsla mitt i jag-har-det-bra-resan. Åldern eller nåt.
Ikväll är det lugna gatan. Slappar på hotellet. Till Hjärtats glädje har pingis-VM börjat som han roar sig med, jag har yoga-mattan med och en bra bok. Öppet fönster, ljummen vind och storstadsbrus på avstånd. Ostbågar och vindruvor. Vad mer behöver man??? 











1 kommentar: