måndag, augusti 05, 2019

Flytten och köket

I lördags gick flyttlasset från radhuset till Rosa huset. På fyra timmar var killarna klara och mitt bohag placerat högt och lågt i huset. I kartonger. 87 stycken. Plus de möbler jag valt att ta med.
På kvällen hämtade vi sängen hos Hjärtat och efter konstens alla regler och med en ihopsnickrad anordning hissades sängen och de möbler som ska vara på övervåningen, in genom sovrumsfönstret. 4 meter upp. 110 cm brett fönster, höjd 80 cm. Lite snirkel och lite finess, tre sängar, en byrå och en sänggavel senare var även det klart.
Så har vi sovit i det lilla rosa huset sedan dess och sambolivet går bra, so far.
Nu till smolket: två dagar innan tillträdet 1/8 ringde säljarna och meddelade att det var en vattenläcka i köket. Hej och hå. Så kan det gå när inte vattenlås är på, eller nåt.
Hur som.
Sjöblött köksgolv, blöta väggar en bit upp och ja. Vad säger man??? En vattenskada, säger man. Detta står naturligtvis säljarna för men det har ställt till det lite om man säger så. Försäkringsbolag och byggfirma är inkopplade, köksgolvet rivs på tisdag likaså alla bänk- och underskåp. Luckorna har klarat sig, de häktas av och sätts fast på det nya. Försäkringsbolag jobbar ju lite så. Sen ska det torka i minst två veckor, beroende på hur omfattande skadorna är. Badrummet ligger vägg i vägg, helkaklat. Det vill vi inte ens tänka på ...... byggfirman räknar med att det ska vara klart i slutet av september. Vi ville att de skulle börja denna vecka men det är ju semestertider så inga riv-gubbar finns att tillgå. 
Sedan i måndags kan vi diska och laga mat, vi langar ut maten genom köksfönstret till uterummet och så äter vi där. Om vi inte sitter ute i trädgården. Eller på verandan så vi reder oss med det. Men vi kan inte plocka in något i köksskåpen så kartonger blir stående. Kyl och frys står i hallen. Lite campingkänsla över det hela men allt går ju.
Idag har jag i alla fall fått igång tv.n och bredbandet. Viktiga grejer. Allt som ska vara på övervåningen är uppe och vilken dag som helst kommer grejerna på sina rätta platser, vi har plockat in kläder och bestämt var linneskåpet ska vara. Lite pyssel varje dag, rätt som det är är det ”klart”.


Från uterummet, ”frukostmatsalen”.


Utsikt från hallen.



Bästa stället för trädgårdsmöblerna!

4 kommentarer:

  1. Ajdå. Men bättre det hände innan ni flyttade in. Det blir bra! Än kan ni äta utomhus! Kämpa på❤️

    SvaraRadera
  2. Men va faan! Jag skulle deppa ihop totalt. Även om det löser sig, så småningom. Så himla typiskt. Hoppas det går fort, i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så: va faan! ALLTID är det nåt. Jag hade ett riktigt psykbryt faktiskt, kände direkt att detta orkar jag bara inte med. Ja, hoppas verkligen de rappar på!

      Radera