tisdag, maj 19, 2009

1, 2, 3, 4........

Igår ringde en dam från Försäkringskassan och sa att mina dagar var räknade. Det lät lite olycksbådande. Jag undrade vad hon visste som inte jag visste. Sen sa hon att det handlade om mina sjukpenningdagar. DÅ kom ju saken i ett annat läge. Men blev jag lugnare av det????
Nä. "Sällan hostar hackspetten" som gamla mormor sa när något var lite oklart eller läskigt. Inte blev jag lugnare av det.

14 kommentarer:

  1. Spader brukar säga så här om just denna inrättning... På FK har alla puckon som inte får någon annan anställning fått jobb... För övrigt anser jag att FK bör förstöras.

    SvaraRadera
  2. Kul! Jag skulle absolut rekommendera den.

    Sällan hostar hackspetten, har inte hört det uttrycket tidigare.

    SvaraRadera
  3. Jag förstår faktiskt inte hur de som arbetar på FK står ut med sina arbeten, för hur ofta hör man något som är positivt med FK?
    Vem skulle orka med att dagligen prata med en massa upprörda och ledsna människor? De måste ha en ruskig personalomsättning bland handläggarna.

    Underbart uttryck för övrigt, tror nog jag ska tjuva det :-).

    SvaraRadera
  4. ...och jag glömde ju:
    SV: "anspänning som släppte till den milda grad", ja jag kunde knappast ha sagt det bättre själv. En bilresa på 10 timmar, begravning av lilla mormor och så min egen livssituation ovan på allt detta. Kanske inte så konstigt att det blidde en fjortisfylla av det hela.
    Och nejdå, det var givetvis ingen åsikt ;-).

    SvaraRadera
  5. Lät inget vidare det där. Jag håller tummarna för der bästa!

    Och tusen tack för hälsningen hos mig. Vad glad jag blev :)

    Kram Josefin

    SvaraRadera
  6. Vad är du sjukskriven för och hur länge har du varit det? Vad jobbade du med innan? Känner du dig redo för att gå tillbaka?
    Många frågor... men... Det är svårt att förstå ibland FK. Det är så konstigt nuförtiden att det är FK som ska bestämma när man är frisk eller sjuk, förut var det läkarna som gjorde det! Och man frågade till och med från personen själv "hur mår du?"
    Så ohuman samhälle vi har fått!!!
    Hoppas det ordnar sig på det bästa.
    Kramkram

    SvaraRadera
  7. Just det, jag läste nu i din sidokolumn att det kanske är depression du är sjukskriven för... Jo, det tar ju sin "lilla" tid... Det är fruktansvärt hur man behandlar människor, måste jag säga igen. Man blir ju bara mer sjuk när man oroar sig för hur allt kommer bli, och hur det ordnar sig ekonomiskt.
    Jag hoppas det ordar sig.
    Kramar!

    SvaraRadera
  8. Usch...FK är en inrättning som borde rannsaka sig själv.Om man är deprimerad så inte sjutton blir man mindre deprimerad av dem.
    Ta hand om dig!
    Kram Inger

    SvaraRadera
  9. Godmorgon på dig! Ja, du många gånger har jag trott att mina dagar har varit räknade "på olika sätt". Men är det FK som talar tänker jag att det antingen inte är allvar eller så accepterar jag att det finns tokiga regler som dessa stackars tjänstemän måste följa. Men det är klart att jag oroar mig emellanåt. Jag tror att mina dagar också snart är räknade. Jag satt hela eftemiddan med min läkare igår och skrev intyg till omprövning av min halva sjukersättning. Min sjukskrivning får vi se om de accepterar eftersom det pågår rehab. och facket är inblandat. Men jag är jätte trött idag av allt pappersarbete och formuleringar. Jag vill leva!!!!

    Kram Christina

    Glad att du tyckte om min svala och mjuka bild!

    SvaraRadera
  10. Usch den där obehagskänslan som kommer med sådana besked. Hoppas det löser sig...Ha en fin helg.

    SvaraRadera
  11. Alltså, FK är så jäkla noga med att alla ska följa deras regler men själva kan de klanta sig totalt.

    Ringde för någon vecka sedan och frågade om vårdbidraget. I beslutet står att FK ska göra en efterkontroll efter 2 år. Detta har TryggHansa tagit fasta på och meddelade att de inte betalande ut någon ersättning förrän efterkontrollen gjorts. Jag väntade på besked från FK men de hörde aldrig av sig så alltså ringde jag själv.

    Då visade det sig att de missat att göra en notering om att efterkontroll skulle göras så om jag inte ringt hade det aldrig hänt och då hade ju TryggHansas ersättning upphört.

    Jag fick ett "oj, ursäkta" från FK när det kommit så långt att de hittat beslutet i arkivet. Innan dess sa de rent ut att det måste vara jag som hade fel, fastän jag läste innantill på beslutet.

    Nä, usch för FK!

    Kram!

    SvaraRadera
  12. Hoppas på den bästa helgen för Cina! Idag är det onsdag!!!

    SvaraRadera
  13. Kontakterna med försäkringskassan brukar ju tyärr sällan vara av det positiva slaget :(

    Resan går till svägerskan i London :)

    Ha en riktigt skön långhelg!

    SvaraRadera
  14. Spader Madame: Förstöras är ordet! Nu går vi mot bästa helgen, ever!
    Sandra: Mormor var gammal, mycket gammal.... ;)
    Kim P: Ja man undrar! Talesättet bjuder jag/mormor i himlen på! ;
    Krydda Livet: Hälsar på igen!
    Heidi: Ja, mycket har ändrats och ja, det är depression som orsaken till sjukskrivningen. Jag har valt att vara öppen med det för att jag tror det kan hjälpa mig och andra som råkar ut för samma sak. Det är ju en vanlig "åkomma". Tyvärr!
    Inger: Så sant! Tack!
    Christina: Precis så är det: Leva! Det är högsta önskan!
    Speja: Obehagligt är det! Jag tror på en lösning! DET kan ingen ta ifrån mig! Det gäller att hitta "koden", rätt väg liksom...
    Anbam: Vårdbidraget! You name it! DEN lilla resan står också på agendan i det här hushållet.....
    2Barnsmamman: Skulle vara roligt att bli ÖVERRASKAD någon gång på ett positivt sätt från nämnda instans. LONDON! Vad roligt! Häftigt!

    SvaraRadera