onsdag, maj 20, 2009

Varvad

Bara ett varv till med Försäkringskassan. Bara ett....

Samtal. Igen. Det är iofs helt naturligt eftersom arbetsträningen inte gick så bra. Jag blev sämre av det. Det tyckte jag var trist. Jag tyckte det var utomordentligt trist.
Själva grejen just nu är att jag inte tycker att de lyssnar på mig. Vad jag säger, tycker, tänker och vill spelar just ingen roll för handläggaren sitter med Nya Reglerna i handen och kryssar i rutor efter ett standardformulär. Jag är inte mycket Standard visade sig. För det fanns inga lämpliga rutor gällande mig att kryssa i. Så synd. Själv blir jag glad. Att vara sig själv, kanhända utanför mallar, duger så bra. Alla ÄR ju inte lika. Hör ni det, Försäkringskassan? Alla ÄR inte lika!

Så vad händer då???? Handläggaren får bekymmersrynkor i pannan, glasögonen åker upp i pannan och knackar med pennan i bordet.
"Vad ska till för att du ska kunna återgå till arbetet"??? För tusende gången får jag den frågan. Och jag har svarat. 1000 gånger men nu rinner sinnet. För de har ju inte lyssnat.
Och jag spårar ur. Blir trött, ledsen, förbannad, uppgiven och "ska det vara på det här viset"????
"Fly mig en chaufför, en hushållerska, en påkläderska, en butler, en bil, en kock, en kallskänka, en trädgårdsmästare, en sekreterare, en personlig coach, en praktikplats på ett trädgårdsmästeri, lite nya hjärnceller, energi på burk, gipsa mitt huvud så kanske jag kan fungera. FUNGERA"! Ryter jag.
Det var emot Försäkringskassans principer. Så klart! Fattas bara! Sånt får man hålls´med själv.

Så, vad händer nu???
Jag får en ny handläggare.
Se där!

7 kommentarer:

  1. Kul att du hälsade på i min blogg.
    Det du skrev om här kunde jag ju själv skrivet så vi är ju i en liknande situation, det är skönt om vi kan peppa varandra. Jag hoppas att det går bra för dig, att det ska vara såna problem att få en bra arbetsträning.
    Kramar

    SvaraRadera
  2. Heja Cina!

    Vansinnigt bra rytet av dig! Hoppas nu att du får en bättre handläggare som skippar det där standardformuläret och ser dig som den unika människa du är.

    Kram!

    SvaraRadera
  3. Fy fan vad tröttsamt...
    Men förhoppingsvis får du en ny, BRA, handläggare som kan hjälpa dig bättre.
    Jag håller tummarna för det!

    SV: Nejdå, ingen "night-fobi" alls. Jag tycker bara att det är en oerhört dålig låt :-).

    SvaraRadera
  4. Det kan ju bli bra med byte. Jag har mött även bra handläggare i FK, så dom finns. Hoppas du får en.

    Tack att du svarade. Antidepressiva mediciner är inte lätta, det finns biverkningar. Det är skönt om man kan hitta annat. Kroppen läker, men det kan ta tid. Hoppas någon lyssnar på dig i FK och ger dig den tiden du behöver. Har man livsgnistan och hopp blir allt lekande lätt, men har man ett hjärta som gråter känns allt bara grått och plätt...
    KRAM!!!

    SvaraRadera
  5. Försäkringskassan..
    De ger mig utslag.
    Bra att ryta ifrån ibland för det behövs sannerligen.
    En sak till som behövs för att vara sjuk det r att vara frisk. Så man ORKAR ta itu med allt strul.
    Det är helsnett!
    Och du; en stor KRAM!
    /Lallois

    SvaraRadera
  6. Hallå där, var glad för att du inte passar in. Det är inte meningen att vi ska passa in i något formulär och visst ställer det till problem. Jag vet att du kommer att hitta din plats. Jag hoppas jag hittar min. Din "Behovslista" skriver jag under på. Jag har ungefär samma behov. Om ett tag ska jag söka en händig hantverkare. Det finns så mycket här hemma som behöver fixas och jag orkar inte, kan inte, vill inte. Hade ångest idag men det ordnar sig. Är urtrött men det ordnar sig. Have faith!!! Kram Christina

    SvaraRadera
  7. Bloggullet: Ja, det gör vi! Peppar varandra!
    Anbam: Det är skönt att ryta! Minsann!
    Kim P: Tröttsamt är ordet!
    Heidi: Så sant, så sant! Tack!
    Lallis: Det VAR skönt att ryta. Jag har varit alldeles för tyst. Länge!
    Christina: Visst finns det plats för oss! Det gäller att hitta dit! Kram till dig!

    SvaraRadera