söndag, november 14, 2010

Nya världar!

Det letas dator. En dator att spela på. Inte pluttifikationsmemory, poker eller Finns i sjön. Nä. Counter Strike, Call of Duty och liknande. Den ska kunna bäras omkring. Från ett hem till ett annat.  (Nä. Det är INTE jag som spelar! Jag har BARA seriösa moments med min dator).
How come? Vart tog "Leta Honungsburkar med Nalle Puh", "Hoppla Hej med Pippi Långstrump", "Matteraketen", "Leta siffror med taxen Fiffi"-vägen? Jag bara undrar. Lagomspel för lagomdatorer.
I am off. "Teknikrostig mamma bortskänkes finnes". Känns det som.
Jag gör mina försök. Därför begav  jag mig till en datoraffär för att undersöka marknaden speldatorer. Utan tonåringar, endast Älsklingen fick följa med.
Det gick himla bra om det med "bra" menas att jag inte kom ut med en dator under armen, dock med "hål i huvudet". För jag fick bästa datorexpediten som tillbringar ALL ledig tid framför en speldator och han var en säljare med svada! Japps! Så med begrepp som processorer hit, grafik-kort dit, minneskapacitet, siffror á la många och siffror á la vad betyder de? och en insikt om att ungens veckopeng för all tid och evighet är förbrukad bara för att det ska spelas spel. Att grafiken är viktig förstår jag. Om man skjuter hål i ett träd (något annat skjuts det väl inte på????) ska man se hur barken flyger åt alla håll. Det är häftigt sa expediten.
Nä. Please! Utmana mig i Fia med knuff, Svälta räv, Kina-schack eller Monopol och jag äger! Helt enkelt!

5 kommentarer:

  1. Det var väl ingen bra säljare, en sån ska ju kunna anpassa sig till kundens nivå.

    Om grabben spelar CS så "borde" han vara gammal nog att kunna undersöka själv vad det är han behöver, tror du inte?

    SvaraRadera
  2. Ja herregud ja...
    Ordet dinosaurie dyker upp i mitt huvud. ;)

    Kan trösta dig med att det blir bättre sen när barnen flyttat hemifrån, för då har man ingen hemma att jämföra sig med och inser inte hur fasansfullt passé man är.
    Haha - vilka tröstande ord.

    Varma söndagshälsningar!

    SvaraRadera
  3. Ja vad gör man inte för sina barn? Själv fick jag vackert lov att lära mig vareviga skejt-term som finns tack och lov sorterade hjärnan i det i facket "vetande som snart är borta"! Eller? Nää jag minns en hel del än men vad ska jag med den kunskapen till?

    SvaraRadera
  4. Maj Korner: Klart grabben vet vad han behöver: den dyraste, flashigaste, häftigaste datorn i världen. ;)

    SoF: Haha! Ja, de tröstar ju! :)

    D H T: Så sant!

    SvaraRadera
  5. Känner till det där med dataspelande ungdomar. Hörde härom dagen av en IT-snubbe på jobbet att folk numera skriver in i sina CVn att man är framgångsrik i WOW mm. Sådant är tydligen meriterande när man söker jobb. Det tyder på att man är social och har bra ledaregenskaper.

    SvaraRadera