onsdag, november 10, 2010

Förberedelse är A och ..... spade

Igår trotsade Lilla Syster och jag vädergudarna och gav oss iväg på treårskalas! En prins skulle det sjungas för och det ska mer till än Kung Bore för att stoppa mig från det. Gammelmoster som jag är!
Så himla gammal är jag emellertid inte men moster till prinsens mamma och att pojken skulle kalla mig "tant Cina" var då rakt uteslutet så, gammelmoster fick det bli.
Efter två timmar på kalaset var det dags att åka hem igen. Det var då jag kom på att det vore ju bra att ha en borste och en spade i bilen. Lite sent kanske. Men, kreativ kvinna och Lilla Syster reder sig själva och vaddå? Det gick ju "lika bra" att sparka bort snön, den halvmeter som kommit under tiden, kasta handväskan med ett "shwung" över bilen fram och tillbaka och så var den snöbefriad. (Älsklingen kan andas ut, det var mjuka väskan, inga repa skedd). Sen skulle mamman vara host host harkel en snäll (curling)mamma och köra Lilla Syster ända till dörren hos sin pappa. Det snöade ju så! Så klart fastnade bilen. Det hade varit bra att ha en spade då också. Som vanligt befann sig min hejarklack, fast nu en annan, i fönstret. Inomhus. Mer snösparkar och lite krafs med bästa skinnvantarna på och så, vips, kom jag loss igen och kunde äntligen köra hemåt och ställa bilen i garaget. Där snöar det inte. Thank God!
Idag är det onsdag och jag har köpt just det: en borste och en spade att ha i bilen. Vem vill slita ut handväskan på snöskottning????

6 kommentarer:

  1. Sitter och småskrattar för mig själv, när jag ser er framför mig!
    Bra knep du har! Och SJÄLVKLART kör man ända fram till dörren i det vädret! Osis bara att du fick mer-jobb för att du var snäll!

    SvaraRadera
  2. Lika roligt som vanligt att läsa dina vardagsbetraktelser/upplevelser!

    Tack Cina!

    SvaraRadera
  3. Lika bra att vara beredd och ha rätt redskap!

    Kram

    SvaraRadera
  4. "kasta handväskan med ett "shwung" över bilen fram och tillbaka och så var den snöbefriad"

    Skrattar på mig! Handväskor är bra till mycket!

    SvaraRadera