tisdag, maj 31, 2011

Glad dag!

Ibland svär jag. Högt och mycket. Ibland är jag envis också. Högt, mycket och tja, väldigt envist. Krydda med optimism, galghumor, struktur, konsekvens, lite bohemtakter, lite kreativitet, lite jävlaranamma och en STOR portion tro på att varje unge kan lära sig både räkna, läsa och skriva och mycket mer om bara rätt förutsättningar skapas. Ja. Man behöver en unge också. Och en skola. Att strössla detta över. Sen skakar man om ................... och väntar. (väntan är på intet sätt behaglig utan en kamp och väg full med fällor, uppförsbackar, förrädiska sprickor och stup men man saxar sig fram och ......... väntar).
Sen kommer belöningen.
En "besvärlig" unge tar revansch och klipper till med betyg. Sex stycken. Till att börja med. Ett helt nytt läsår väntar i höst och nya utmaningar skall antas.
Man glädjs och man firar och vilar sig lite. Planerar tillsammans med ungen och de oerhört skickliga, duktiga special- och resurslärarna som damp ned som från ovan, höststarten redan nu.
Sen tar man sommarlov. Om en liten vecka eller så.
Visst har jag sagt att allting går, det är bara olika svårt???? Och så oerhört skönt det är att se någon lyckas! Och så mycket härlig plats en ung, själaglad man på 180 cm i strumplästen tar! Man blir ju alldeles rörd!

7 kommentarer:

  1. Å så roligt. Sånt där gör en glad i hela kroppen.

    SvaraRadera
  2. UNDERBART!! :-) Blir alldeles varm i hjärtat...

    SvaraRadera
  3. GRATTIS! =)
    Oh, vad jag skulle önska att alla lärare var som de du nämner. Allt annat är oacceptabelt med tanke på att det är det uppväxande släktet de ansvarar för.

    SvaraRadera
  4. Så fint, så bra, så kalas.
    Och som vanligt håller jag med Nilla!
    Stort grattis till sonen och till mamma. Som ni kämpat!

    SvaraRadera
  5. Congrats till de 180 centimerrna! Bra jobbat av honom och av dig! BTW - har jag inte skrivit precis just de orden förut? Kram!

    SvaraRadera
  6. Ezter: Tackar!

    Cicki: Precis!

    Fru Venus: Viss temphöjning här också!

    Nilla: Tack! Så sant, så sant!

    Dht: Ja. Vi har kämpat som små illrar, båda två! Skönt när det lönar sig!

    Spader Madame: Jo visst har du det!!! ;) En ständig kamp som kommer att pågå! Blir så glad av alla hejarop!

    SvaraRadera