onsdag, december 14, 2011

Önska kostar ingenting

Onsdag. Ledig dag. Idag tänker jag INTE bli liggande med migrän. Näe. Banne mig. Idag ska jag ta nya tag och äntlisch börja julpynta hemmet. Det har ju varit lite dåligt med det i avvaktan på att renoveringen ska bli klar. Nu blir den inte det före jul på grund av en viss Herr målares urballning men tant hyser nytt hopp! Nämligen, att i början av nästa år, då ska mina väggar i trapp och Öfvre Hall vara randiga, fina, utan bubbelplast bakom och utan "rullaihopsigoch ramlanerrisk".. Det är det nämligen nu. Sakta, sakta kan vi ana att de nyuppsatta tapeterna, nu delvis överspacklade (jojo, han hann ju börja försöka reparera sin skada vår målar"vän" innan han åkte ut....), ändå släpper från underlaget och vem vet???? Kanske har jag tapetrullar kring vadorna en morgon när jag vaknar??? Spännande liv i radhuset...............
Har fått fatt på nya målare som varit här och tittat. Så särskilt imponerade har de faktiskt inte varit av föregångaren och nästan bett om ursäkt att de inte hinner före jul.
Å ANDRA SIDAN
har det här året varit ett riktigt skitår på många sätt så varför skulle inte sista grejen vara en katastrofrenovering????? Lika bra att det blir gjort först i början av nästan år, så kan vi börja 2012 fint och stilla för att sen fortsätta så. Klappat och klart! Man får väl önska sig?????



8 kommentarer:

  1. Kan väl vara lika bra att de ramlar ner av sig själv egentligen!
    Stackars den nya som ska rätta till det! Skönt du ser lite positivt på det iaf! Julekram!

    SvaraRadera
  2. Självklart kommer 2012 att bli ett superbra år! Något annat är inte tänkbart. Så det så! :)
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  3. Ezter: Du har rätt! Jag måste försöka hitta ngt positivt, det har varit en skräckupplevelse! Julkram tebaka!

    Pia: Tack! Visst MÅSTE det bli så! Kram!

    SvaraRadera
  4. Förmodligen handlar det om dåligt underarbete. Det gör att jag minns några grannar från mitt gifta liv. Det här var när fd maken och jag bodde i vårt radhus i Åkersberga. Vi hade ett ungt par som grannar. Vi umgicks lite grand. De skulle i alla fall tapetsera om i köket. När vi sedan kom dit och skulle titta så hade de fått tejpa fast tapeterna upptill. Det tyckte de var OK. Fd maken som är pedant höll på att dö. Gissa vad vi skrattat åt detta. Naturligtvis hade de inte gjort rent ordentligt så allt fett som blir i ett kök gjorde att tapeterna inte vill sitta på plats.

    SvaraRadera
  5. PS: Vi vill också att 2012 ska bli ett räkemackeår. 2011 har tagit all energi, så här långt.

    SvaraRadera
  6. Cicki: Oj! Kan tänka mig att det kröp i hela kroppen på din x-man! Tycker vi bildar en "räckmackeårs-klubb" inför 2012. KRAM!

    SvaraRadera
  7. Yes, vi bildar en sådan klubb....:-)

    SvaraRadera