torsdag, december 15, 2011

En ledig dag................

......... blev en städdag. Tillbringade dagen igår i badrummet. Helt frivilligt. Det är mycket som släpat efter här i radhuset ett par månader av olika anledningar. Så också storstädningar. (som av helt ANDRA anledningar alltid släpar efter).
Nu har det ändå städats, putsats och rensats i badrummet så pass att det går att spegla sig i duschblandaren. Fick ett tips om hur man får till kakelfogar som blivit äckliga, läbbiga och tråkiga. Man tar vitvinsvinäger och diskmedel. Stryker på, låt verka en stund och sen gnuggar man. Fogar gnuggar man med mjuk tandborste. Tjo flöjt. Vilket roligt tips! Gnugga fogar med tandborste. Sagt och gnuggat. Kan säga att gäddhänget fick sig en träningsomgång.......
Sen "råkade" jag spilla ut blandningen över duschblandaren med tillhörande tvålkopp, det blev väl drällandes där ett tag tills jag kom på det, torkade bort det och vips, olala, så var det SKINANDE blankt. Så skinande blankt att jag faktiskt blev oroligt för kakelfogarna. Skulle de vittra sönder, falla ur och frätas bort av detta?????
Men närå. Oroväckande vita blev de ändå och kanske, kanske är det ett "engångomåret-projekt" att gnida dylika blandningar på fogarna. Och hur gott luktar vinäger om man jämför med Ajax citrondoft t ex? Inte särskilt. Lite marinadkänsla där ett tag faktiskt.
Sen, när jag ändå var i farten och badrummet var klart gav jag mig på kökslådorna. INTE med vitvinsvinäger dock utan allmänt rens, torka ur och slängbortalltviinteanvänder-projekt. Milde himmel! Vilken röra.
Kan säga så här: vi är fyra personer i hushållet just nu. Alla fyra plockar i och ur lådorna = fyra olika sätt att sortera.
JAMEN! Hur svårt kan det vara? Skedar i skedfacket, gafflar i gaffelfacket o s v. Men nä. I rest my case. Blev i alla fall glad över att hitta en speciell skinkgaffel jag letat efter i flera år och varit övertygad om att den slängts. Men nehedå. Inknölad, övertäckt och gömd längst in i en låda med plastpåsar anno 2005, där så........(avslöjade jag precis att städa kökslådor inte står på min lista över viktiga saker att göra????).
MEN.
Dagen idag är ännu en ledig dag och idag ska jag bara roa mig. Äta lunch med väninna, fika med Bästa Resursläraren och sen avsluta kvällen med ett julbord med styrelsen i den förening jag är med i.
Hur det gick med julpyntandet????
Eeeeehhh. Inte alls. Om inte en skinande badrum räknas till julpynt. Jo. Så får det bli!
Ha en bra dag!

4 kommentarer:

  1. Ezter: TACK! Lite stolt är jag faktiskt! Så himla skönt att få sånt gjort! Kram!

    SvaraRadera
  2. Du kan ju vara mer än nöjd över gårdagens fejande. Roa dig idag och bara njut av ledigheten. Pynta kan du göra sedan :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Det där med vitvinsvinägern måste jag testa. Jag har försökt med allt i köket utan mer resultat än att fogarna börjar vittra.

    SvaraRadera