onsdag, februari 29, 2012

Framåt går det!

Ett roligt moment i mitt jobb är att jag då och då får utbilda användare i ett patientjournalsystem.
Sant. Det är himla skoj. Tänk att då och då få leva ut sin gamla lärardröm och sen gå tillbaka till telefonsupporten. Gott och Blandat liksom.
Mindre roligt moment är när man missuppfattat "chiefen" och tror att man ska vara hjälplärare och bisittare när det handlar om lite trixiga mojänger i systemet och det visar sig att jag i själva verket ÄR huvudläraren och det är sisådär sex- sju år sedan just DE systemspakarna rattades.
"Jag går hem" tänkte jag först.
Men så satt ju de trevliga eleverna där och riskerade att bli utbildningslösa och så kunde vi ju inte ha det. Bara att kavla upp ärmarna, rassla omkring i minnesbanken och klara strupen. Mycket är vunnet om man bara behåller styrkan och är stadig på rösten, (en helt egen ihoptrimmad teori) så att inte deltagarna så mycket som anar att läraren just blev huvudstupa inkastad från vänster i något som känns som djupt vatten.
Hur det gick?
Det är fantastiskt hur mycket man har glömt att man har glömt som går att skaka fram så där hastigt om man bara tar det lugnt och metodiskt.
Just lugnt och metodiskt är väl kanske inte precis min bästa gren, men det gick.
Och det jag inte kunde svara på, skrev jag upp och tog reda på under lunchen. (lite kort lunch idag kanske......). Sen. När lektionerna var slut, eleverna hade gått och tant satte sig i soffan i personalrummet. Då.Gick.Luften.Ur.Men.Nöjd.Och.Glad.Var.Jag.
I morgon tar jag ytterligare ett kliv på komma-tillbaka-till-livet-vägen då jag börjar jobba 75%. Lite pirrigt faktiskt. Men ni har väl inte glömt att jag fick igenom min överklagan till Försäkringskassan? Jag får behålla mina lediga onsdagar. Lite andningspaus så där mitt i veckan.Sitter finfint!

4 kommentarer:

  1. Tror nog du använde helt rätt metod där. Aldrig visa sig osäker! Kram!

    SvaraRadera
  2. du är såå duktig, stolt dotra som älskar sin fina mamma!

    SvaraRadera
  3. Nice! Fast det är ju bra om chiefen har litet klart för sig!

    SvaraRadera