onsdag, april 04, 2012

Soffnötardagar

Halvtid i den här veckan. Lilla Syster och jag nöter soffa då förkylningsbaciller slagit klorna i oss. På riktigt. Inga halvdana "kännssomdetkanskebryterutsnart"-känningar. Nopes. Däckning. På riktigt. Man tackar för uppfinningen alvedon. Nässpray. Och dokusåpor.
Sen får man ju så mycket tid över att fundera över saker och ting.
En ny kökslampa till exempel.
Kan man ju fundera över. Hur den ska se ut, vad kan den tänkas på kosta, en eller två???
Funderingar avbryts abrupt när kattfan söte kissemissen släpar in vårens första fågel. Ja. Det blir lätt så när granntanten har hela trädgården full med fågelholkar.
"Dinner served" tänker katten Martini och plockar vad hon vill ha.
Byten presenteras sedan för matte som inte är fullt lika exalterad. Men, rådig kvinna hämtar grilltången, kniper tag kring stendöd fågel, hoppar i ett par gummistövlar och ränner som en oljad alvedondopad blixt tvärs över gården, över cykelbanan och kastar in fågeln i skogen.
Väl hemma igen råkar jag få syn på mig själv i spegelväggen. (hur kunde jag missa den när jag gick ut?????) och bara hoppas att ingen sett mig.
Feber i tre dagar har satt sina spår på tant, den randiga pyjamasen gjorde väl sitt år 1800 och de blommiga gummistövlarna???
Har å andra sidan aldrig utgett mig för att vara någon beauty-queen. Näe. Spontan och impulsiv passar nog bättre in på mig.
När sen grannen ringer och skrattar lite i luren och undrar varför jag hade så bråttom inser jag att jag kanske passar bäst att bo lite avskilt också?????
Äsch. Det finns ett bra uttryck:
"Inte perfekt. Men till glädje".

3 kommentarer:

  1. Härligt! Du gjorde grannen glad!

    SvaraRadera
  2. Och stark, stolt och rätt söt....
    Kram och krya på er och gladaste påskönskningarna ever, because du är värd det!

    SvaraRadera
  3. Krya på dig! Det är ena otäcka förkylningar som går nu, var och varannan person är däckade

    SvaraRadera