fredag, april 06, 2012

Värdsliga frågor

Vissa förkylningar visar sig vara efterhängsna. Precis som vissa energitjyvar. De förstår inte att de är oönskade, kommer olägligt och helt enkelt bara tröttar ut en.
Lilla Syster och jag har haft en del funderingar när vi legat i var sin soffhörna. Till exempel hur mycket snor en människa kan producera?!
En lärarvän har frågat sina NO-lärare men inte fått något svar. "5 veckor" är ett svar eftersom någon varit dålig så länge men jag vet inte jag.
Igår tyckte jag ändå  att vi var lite bättre så tjofs på med paltorna, i med alvedon och dusch med nässpray och så ställde vi kosan på polisstationen för att fixa nya pass till da familia inför resan. Ja. I god tid. Vi åker 12 juni så en del av er är chockade att detta sker redan nu.............
Jag var utrustad med godkännande av utfärdande av pass-papper av barnens pappa eftersom vi inte lever ihop. Fint bevittnat av två personer. Förberedd alltså.
Ända tills polisdamen säger att "det här papperet är inte giltig. Underskrifter är bara giltiga i en månad".
"En månad"????
"Vafalls"???
Det magiska datumet förföll för exakt två dagar sen.
Kunde man göra ett undantag eftersom det var så tätt inpå???? Kanske????
Kunde man inte!
Att i det läget, när man "tvångskommenderat" två tonåringar, förkylda as hell, ur bingen i arla morgon (11.00 förvisso men det är ju påsklov....) och inse att man än en gång inte läst instruktioner helt rätt, inte fattat att alla underskrifter inte gäller för tid och evigheter, är inte kul.
Sen hör jag någon viska tätt bakom mig.
"BRA jobbat, morsan".
"Visst, var sarkastiska ni bara, men det är jag som betalar ut månadspengen.............."
Det är precis som vanligt lite kringelikrokigt och polisdamen tyckte ändå  inte  att vi skulle vara ute i ogjort väder så ungarna fotades och hela balunsen och så lades alltihop "on hold".
Nu ska det "bara" fixas nya underskrifter och lämnas in omedelbums och swoooooooosch, åker beställningarna på nya pass iväg.
Med det kan jag ju tacka mig själv för att jag för en gångs skull VAR ute i god tid!

Idag, långfredagen, snöar det som det inte snöat på hela vintern. Typiskt aprilväder med andra ord. Vi fortsätter nöta soffa med en liten, liten förhoppning om att kanske kunna medverka i påskens handbollscup som går av stapeln lördag-söndag. Det var tänkt att sonen skulle göra come back efter benskadan, mamman och systern stå i kiosken och dra in stålars till laget. Men det vete katten! Som sagt, hur mycket snor finns det?????????????



4 kommentarer:

  1. bra att vara ute i god tid, skönt att det löste sig

    SvaraRadera
  2. Ja, hur mycket snor det finns?
    Massor!

    Och det där med pass....
    Kan vara lite krångligt.

    SvaraRadera
  3. Får du veta svaret om snoret, så vidarebefodra till mig. Har blivit superförkyld!
    Varför ska allt med papper vara så krångligt?

    SvaraRadera