lördag, april 21, 2012

Tacksam

Att oförutsedda händelser är en vanligt förekommande ingrediens i den här radhusgrytan är sedan länge känt. Att gå från frisk till jättesjuk på en timme är tackolov väldigt sällan förekommande och kan så förbli. Tack!
Vid pass 00.30 i natt packade tants mage ihop, att somna om var inte att tänka på och ett magkatarrsanfall av storlek "grande" var ett faktum.
Jorrå. Jag har medikamenter hemma. Både för före, under och efter. Men ibland hjälper de inte. Precis som de inte hjälpte 24 april förra året när det begav sig sist.
Så vad gör man?
Står ut?
Ja. Man försöker.
Tokäter novalucol. För att försöka ta udden av det värsta.
Hjälper inte när man gått över smärtgränsen.
Försöker hålla sig så lugn det går ändå med tanke på att en orolig tonåring vistas i kulisserna och rent av tycker det är förfärligt att se sin mamma bli så sjuk så fort. Så klart.
01.40 ringer man ambulansen. För att man inser att man behöver hjälp.
01.50 står det två änglar i hallen och tar hand om en.
Sticker här och sticker där. Mäter, frågar och grejar och så får man lite smärtstillande, hållen i handen och det känns som livet ändå är inom räckhåll.
Så tar den ena och förklarar för den oroliga tonåringen att de tänker ta mamman med sig till akuten. Tonåringen vinkar så käckt "hejdå" mitt i natten och jag, ja, gör inget motstånd. Inget motstånd alls.
Så blir jag så väl omhändertagen. Behöver inte vänta alls. Blir överlämnad av de två trygga änglarna och gör fortfarande inget motstånd. Går banne mig med på vad som helst bara de får bort smärtan helt och hållet.
Vilket de ju får!
En specialcocktail blandas i en hast och den ska svepas. Bedövningsmedel i flytande form. Passar bra. Himla bra. Prover tas, mer medicin, mer undersökning och sen en timmes väntan alldeles ensam på en brits i ett akutrum. Näe. Jag är inte så himla kaxig då. Faktiskt. Fast tacksam. Väldigt. För den hjälp jag fått.
Sen kommer doktorn och vi pratar lite om varför det blir som det blir med min mage och han skickar hem mig med ny medicin och lite förhållningsregler. (de där reglerna känner jag ju till men har tummat på dem. In i fållan igen......)
Skickar hem och skickar hem. Där står jag i foajén till akuten 04.16 och ska ringa efter en taxi. Konstaterar att jag är klädd i randiga pyjamasbyxor, munkjacka, barfota i badtofflor.
"Äh, du har ju åtminstone kläder på dig " tycker taxichauffören när jag ursäktar mig lite och berättar att han ofta kör folk från akuten och inget förvånar honom längre.....
Så får jag äntligen krypa ner i min egen säng, 05.05 och har inte det minstanste ont någonstans.
Ja. Jag är tacksam för sjukvården.
Ja. Jag tar det easy i helgen!

7 kommentarer:

  1. Men stackare!! Det kan man kalla magkatarr som heter duga. Fy vad jobbigt!
    Sköt om dig nu och krya på dig!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Skönt att du fick hjälp. krya på dig!

    SvaraRadera
  3. Usch, stackars stackars dig! Det är så hemskt när man råkar ut för sådan smärta. Har själv haft gallstensanfall ett antal gånger och då var man inte kaxig.

    En gång satte det igång mitt i jag höll på att klippa sonen. Men halva huvudet supersnaggad fick han order om att dra på sig en mössa när ambulansen kom för att hämta mig.

    Blev en tur ända till Gävle för att bli smärtstillad och sedan skulle jag åka taxi hem i nattlinne o tofflor. Kände mig inte överdrivet fräsch då...

    Sköt om dig och ta det lugnt och följ doktorns order!

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Det där lät ju inte alltför kul. Var rädd om dig nu, kära Cina. Det finns bara en av dig. Kram

    SvaraRadera
  5. Stackare! Tur de hjälpte dig så fort när du väl kom in! Lyd nu dina regler! Kram!

    SvaraRadera
  6. Min helg blev så mycket bättre än din ser jag. Hoppas det dröjer länge innan nästa återfall drabbar dig.
    Kram Mona

    SvaraRadera
  7. Alltså. Inte så kul när man får göra sånt ensam. Skönt att du fick fin hjälp i alla fall!

    SvaraRadera