måndag, februari 15, 2010

Väntans tider

För fjorton år sedan, precis idag, var jag en väldigt höggravid blivande mamma som väntade otåligt på tredje barnet. I väntan på åkte jag lite skidor. Längdskidor. Ja, det var väldigt mycket snö då också. Jag höll på att skrämma slag på familjen och grannarna med mitt tilltag men jag var nöjd. Och bebisen. Vi bodde nära åkrar och ängar och ja, jag skidade väl runt, runt på den där åkern tills jag blev nöjd, gick in och drack varm choklad med bebisens storasystrar som väntade så väldigt de också så klart. På natten sedan kom bebisen, en pojke!
Idag ligger "den där bebisen" i soffan med feber och halsont. En blivande fjortis, lång som en stör, i morgon smäller det och det är dags att sjunga födelsedagssången igen. Vi har tittat på lite kort och Store Bror har konstaterat att han var en väldigt söt bebis. Ingen liten bebis, inte alls men väldigt söt. Mamman var vid det specifika fototillfället inte söt alls utan mest bara spejsad och hög av mamma-hormoner. Store Bror skrattar än.........
I väntan på den här födelsedagen åker vi inte skidor, inte alls. Lite tv-spel med bowling och tennis är mer lagom nivå. Det är skönt att ha det lite lagom ibland!

13 kommentarer:

  1. Herregud! Hur vågade du ge dig ut på längdskidor när du var höggravid???
    Ja du, jag kan ju intyga att den där lille killen, som nu växt om mig, fortfarande är lika söt som han alltid har varit! Men säg inte det till honom, säg isåfall snygg eller nåt som bättre passar på en 14 årig kille än söt...

    SvaraRadera
  2. ezter: Vågade och vågade. Jag var lite sugen..... Och sen kom ju bebisen! Perfekt! Jag ska hälsa! ;)

    SvaraRadera
  3. Hoppas fjortisen med familj får en fin födelsedag! Tänk vad tiden går...

    SvaraRadera
  4. Kikar in lite snabbt för att tacka för uppmuntrande ord inne hos mig.

    Om jag gick på sparlåga förr så är det knappt ens någon glöd kvar nu, precis så trött är jag. Blir kräkfärdig bara jag tittar i almenackan och ser allt som är inbokat med skola, Bup och Hab. Dessutom kom svärmors flytt mitt i allt detta. Men... jag kommer igen snart. Måste bara vila lite.


    Slutligen ett stort grattis till Store Bror!!! Bus ligger ganska exakt 2 år efter, han fyller 12 på torsdag! Stora killar vi har! :)

    Kram /Ann-Sofie

    SvaraRadera
  5. Znogge: Ja, tiden går fort....

    Ann-Sofi: Kom ihåg: EN sak i taget! Japps, stora grabbar! Härligt!

    Osloskånskan: Tack. Lagom är absolut bra just nu.

    Nilla: Tackar!

    Markattan: Bugar och bockar till tack!

    SvaraRadera
  6. Lagom är bäst. Det är ett ganska bra ord egentligen. Svenskt. Jag tror inte det finns något motsvarande på något annat språk. Jag tycker det var väldigt sunt att åka skidor! Själv spelade jag hockey i OS -94 när jag var höggravid. Eller spelade och spelade...ja...jo, man kan nästan säga så eftersom jag är hockey tokig :) Min mamma sa åt mig att lugna ner mig så jag inte skulle föda på rumsgolvet. Men herregud!! hur lätt var det när foppa la den nu berömda straffen mot Canada :)
    Kramen

    SvaraRadera
  7. Jaa, det är skönt att ha det lite lagom ibland, det är jättemysigt. Hoppas den "lilla bebisen" piggar på sig tills i morgon så han kan ta emot gratulationer.
    Grattis till honom!
    Kram till dig.

    SvaraRadera
  8. hehe..det är BRA att åka skidor ju.
    Jag kan tänka mig att storebror är väldans söt så söt som mamman är.

    Grattis till underverket idag!

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig känsla det är när de blir äldre! 14 -inte lätt alltid! Hälsa och gratta från Spader!

    SvaraRadera
  10. Hoppas "bebisen" mår bättre idag och att ni haft en fin födelsedag allt så där lagom.
    Vad väl man kommer ihåg vad man gjorde dagen eller dagen innan barnen föddes - alltid en påminnelse på deras födelsedagar.
    Grattis till fjortisen och ha en fortsatt bra vecka.
    Kram Viola

    SvaraRadera