torsdag, februari 18, 2010

Inte reklamfritt.

På min tankekarta ritas in socialt umgänge. Det är viktigt. Ibland kan jag finna nöje i att häcka alldeles ensam på ett fik bara för att komma ifrån radhuset en stund. Det är, på ren svenska, jävligt lätt att bli hembiträde när man är hemma och sjukskriven. Eller just ja, "omförsäkrad". Strunt samma.
Jag ger mig kanske inte ut på så himla djupt vatten, men när jag äntligen skönjer ett hål i deppiga bubblan smider jag planer och beger mig oftast dit Största Systern huserar som kock. Gott kaffe och goda luncher. Minsann.
Idag satt det ett gäng "herrar" vid bordet intill och att det stundas sportlov gick inte att ta miste på. Det pratades om Mallorca-resor, Florida-tripper och så klart fjäll-resor. Men inte till vilka fjäll som helst, förutom Åre-skutan skulle en av herrarna på skidresa till Alperna. Med HELA familjen.
Ibland, när jag hör samtal så där blir jag lite nyfiken. Jag kikade under lugg sådär lagom hemligt och jag tyckte att kände igen en och annan ur sällskapet.
De pratade högljutt vidare om sina resplaner och semesterminnen. När de reste sig och gick såg jag ju. De var ju ICA-handlare. Och det var väl inte för inte jag kände mig lite delaktig i de där resplanerna helt plötsligt. SOM jag handlar på ICA! Ibland känns det som jag står för halva omsättningen i lokala affären. Bonuscheckarna står som spön i backen........ Om det är bra eller dåligt vet jag inte.
Om vi ska resa på sportlovet?
Oh no! Men vi har planerat att åka lite skridskor och grilla lite korv. Inhandlad på ICA.

11 kommentarer:

  1. Att tjuvlyssna är väldigt roligt det gör jag också! Vi tittade oxå på alpresa för hela familjen under sportlovet men herregudvaddyrtdetvar!!!! Vi ska till Sälen, det är inte billigt det heller, en fördel dock, vi har billigt boende.
    Tja, annars hade vi nog gjort som vi brukar på sportlovet, besökt Nordens Ark, HavetsHus och lite sådant som finns här omkring. Så ska vi ju inte glömma Konsumbesöken...jag tror snart jag kan bli anställd där =)
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Hi, hi - sitter och småler åt din kommentar hos mig.

    För ibland känner jag mig precis likadan och undrar om det är någon som förstår vad jag pratar om. :)

    Precis - när du börjar att lägga märke till den evigt snurrande tankevärlden, som ofta dessutom också är negativ och ältande (repetativ) då är du på rätt väg!

    Sedan återstår BARA att inte reagera på sina tankar!
    (hur lätt som helst - NOT)

    Ju mer och oftare man börjar uppmärksamma dessa ständiga tankar, desto mer medveten blir man.
    Om man då dessutom kan förstå att "detta är inte Jag" utan att de sker helt automatiskt, då kan man få en aha-upplevelse:
    Mina tankar är inte jag utan helt automatiska - alltså behöver jag inte bry mig om dem! SÅ SKÖNT!!!

    Varma hälsningar!

    SvaraRadera
  3. Jag har hört att Sveriges ICA-handlare hör till en yrkesgrupp som har otroligt höga löner ocvh tjänar rejält mycket pengar. Jag bidrar nog också en del...

    SvaraRadera
  4. Jo, vi tjuvlyssanr nog lite till mans, och lyssnar jag rätt hos dig nu, är inte världen lika svart nu som för några veckor sen, va skönt!
    Vi reser heller ingenstans, grilla korv hemma på gärdet, eller i skogen, med hundar och ungar, räcker alldeles utmärkt för oss :O)
    KRAM!

    SvaraRadera
  5. Här finns en till som är med och sponsrar ICA-handlarnas sportlovsresor och själv stannar hemma. ICA-handlare kanske är nåt att satsa på att bli - i nästa liv... Varm kram til dig

    SvaraRadera
  6. Gafflan: Ja, det är dyrt att åka allihop. Men ett trevligt minne!

    S o F: Inte hur lätt som helst men då har jag ialla fall börjat förstå ..... någonting! ;)

    Znogge: Ja, det är visst så! Och så är det en affär jag trivs med.

    Pillargontanten: Du hör alldeles rätt. Inte lika nattsvart, en dag i taget!!! Kram

    2BarnsMamma: Ja, varför inte? ;)

    SvaraRadera
  7. Drömde om din tulpantavla i natt :) Tror jag har blivit kär i den. Den är så vacker. Och nu åter till drömmarnas land.
    God natt.

    SvaraRadera
  8. Stig och grabbarna har Spader i sitt grepp också... Mycket, mycket bonus blir det!

    SvaraRadera
  9. Tjuvlyssna är kul! Det gör jag ofta om jag är på ställen med andra människor runt omkring! Inte mycket av den varan just i vår avkrok, men ibland är man ju tack och lov ute bland folk!
    Idag var jag hos frissan, det behövde jag, här står tårarna lika högt som vårfloden beräknas göra framöver. Skönt med lite ompyssling då, trevligt att den andra kunden var en pensionerad arbetskamrat, så fick man tankarna på lite annat!
    Hoppas ni får en skön helg och ett bra sportlov, det duger gott med hemmalov med korvgrillning och andra trevligheter!

    SvaraRadera
  10. Att grilla korv på hemmaplan är ett underskattat nöje. Här hemma har vi alltid ett gäng engångsgrillar i beredskap i garaget.

    SvaraRadera
  11. Sjukskriven eller lämna bara ICA:s kontonr ...Så kan ju sjukkassan sätta pengarna dit direkt så kan de åka fortare till Alperna .Kanske
    Ta Hawai på hemvägen :))

    Själv gräver vi hål i snöhögen och åker till kommunens utbud ...
    Kram Jenny

    SvaraRadera