torsdag, januari 13, 2011

Dag 13: Svinalängorna

Igår tog jag mod till mig och såg Svinalängorna på bio. Tillsammans med Stora Syster och fina tjejen E var jag i tryggt sällskap.
Filmen träffade som ett slag i magen och jag tappade andan. Fullständigt. Vilken film! Så välgjord, så stark, så sorglig. Skådespelarna är helt makalösa. Jag är golvad helt enkelt. Golvad och tagen en filmupplevelse utöver det vanliga. Har ni inte sett den så se den! Den är viktig!

8 kommentarer:

  1. Jag har läst boken och kan inte i min vildaste fantasi få in rapace-gänget i nån roll där. De har tydligen ingen koll på hur finnar som kom till Sverige på 60-talet såg ut eller klädde sig. Men ja, jag ska se den, men vi har tyvärr ingen bio på Åland :-(

    SvaraRadera
  2. Ja den ska jag se...förr eller senare.

    Önskar dig en fin dag Cina!
    (helt enkelt en räkmackedag) :)

    SvaraRadera
  3. Fru Venus: Jag förstår dig och jag "lovar" att du kommer att bli förvånad.... Tänkte faktiskt på dig när jag skulle på bio .... igen. Att ni inte har ngn bio. Du får besöka Sverige igen! ;)

    SoF: Förr! Tack detsamma!

    SvaraRadera
  4. Synd jag inte kan gå på bio än. Kankse kommer den på TV snart.

    SvaraRadera
  5. Oj så sugen jag blir att gå och se den! Ska kolla om den går på biografen vi har i vår lilla stad fem mil bort.
    Boken läste jag när den var nyutkommen och gillade den men jag har förstått att filmupplägget är lite annorlunda.

    SvaraRadera
  6. Jag har läst boken och älskade den. Har sedan förmodligen lånat ut den för den är borta. Få se om vi kommer iväg på filmen. Nu har vi tre svenska filmer som vi vill gå och se. Gissar att det inte kommer att bli något förrän de släpps på dvd....:-)

    SvaraRadera
  7. Har själv inte sett filmen men bevittnade en diskussion om den bland ett antal kvinnliga kollegor runt fikabordet. Några tyckte den var jättastark och andra tyckte den var tråkig. Själv tvekar jag att se den, är rädd att må dåligt efteråt. Jag har lätt att ta mig illa vid när människor far illa.

    SvaraRadera
  8. Har läst boken och den var otroligt bra!! Jag vill se den på bio och så vill jag se Änglagård. Och så ville jag se Eat, pray, love med julia Roberts.. men den får jag nog hyra istället..
    Kanske kan jag få med mig maken på någon av dem.. eller det blir nog änglagård i så fall! :o)

    Kram på dig!! PS. Vilken söt bukett du målat.. men binda en bukett vs måla en bukett.. Same, same.. but different! :o)

    SvaraRadera