fredag, maj 25, 2012

Ditten och datten del VXI

Ibland. Ibland slår det här j-a nyinträdda singel-livet mig i magen, hårt, oåterkalleligt och skoningslöst. Jag blir andlös, förlamad och kan inte ta ett steg till. Fast jag måste. För framåt ska man ju. No doubt about it. När det inte synes finnas någon väg tillbaka och omständigheter man inte rår på, är det ju bara att gilla läget och inrätta sig.
Klart det går. Klart det gör. Men stundtals är det ju så förbannat sorgligt. Därför har jag ju inrättat "tankekvarten", en kvart om dagen att tänka sen går resten åt att komma i form.
Igår slog "det" till när jag stannade med bilen utanför ett köpcenter. Då ringde jag Bästa Väninnan som alltid finns där i andra änden.
"Det här GÅR inte" skrek jag och snorade i luren.
"Klart det gör" sa hon.
"NÄE" skrek jag igen.
"Hör nu här.........." och så berättade hon igen att det ju faktiskt går och att jag kommer att komma igen.
Sen pratade vi lite om ditten o datten, veckan som gått och om fredagen som ju är idag och rätt som det var hade jag ju pratat som vanligt och skrattat.
"Nu är det bra igen" sa jag.
"Vad bra" sa hon.
Vad GJORDE man utan sin Bästa Väninna????
Man gick till exempel inte in på köpcentret efter ett peppande samtal och kunda handla lite nytt till kvällens festligheter. Nä. Man hade åkt hem med mascara rinnandes ned till hakan och man hade helt enkelt struntat i att det är fest och suttit hemma.
Fast.
Så kan man ju inte ha. Sitta hemma jämt.
Nä.
Därför är nu tant stassad och strax klar för avfärd för att närvara vid en reunionfest. En "gammal" arbetsgivare har bjudit till fest, f d anställda, kunder, vänner och bekanta. Ett gäng som jag jobbade/umgicks med på -90-talet........ och gjorde tryckbranschen osäker lite roligare, lite glammigare. Gissar att det kommer pratas mycket minnen. Det gör ingenting. Ingenting alls. För det är trevliga minnen. Av resor, "knasiga kunder", blunders, hitar, fullträffar och floppar. OCH hårt arbete. Inte att förglömma.
Att det dessutom är fredag är ju toppen!
Trevlig helg!


Nu är jag ju inge modebloggare av något slag men det här är kvällens outfit.
Vita piratbyxor, mönstrad top och sandaler. Festen kan börja!

5 kommentarer: