onsdag, maj 30, 2012

Skol(k)snack

Det var någon som andades sisådär i förbifarten och blängde lite åt mitt håll, om "skolplikt" och att föräldrar är skyldiga att se till att barnen går i skolan annars kan de straffas. "Skolkstraff". Naturligtvis tyckte tyckaren att detta var rätt metod att få skoltrötta, tonårsdeprimerade, skolvägrande ungar att göra sin "plikt" och rätt åt slöa, oengagerade föräldrar. De skulle minsann veta hut och pengastraff fick nog bot på saken.
Då var det j-t nära att Häxan Surtant vaknade direkt igen och började peka, men neherå. ........
Jag svalde en klunk kaffe till och brände mig som satan i munnen men det yppade jag inte heller ett ord om.
Men.
Klart som korvspad att inte jag kunde vara tyst om en sån sak. Och det var inget Häxan Surtant alls över det. Det får väl rent av vara någon måtta med galenskaper!
Att välbesuttna morsor med barn som glidit genom privata skolväsendet som tysta små lamm ska sitta och strössla kommentarer kring sig om folk som andra klassens människor, nä. DÄR går gränsen.
Efter att själv ha kämpat med skolgång bl a för barn med särskilda behov i nio år, vi ser slutet i tunneln, och vet att det inte är självklart att skolan är en plats för alla så finns det ju flera olika sätt att se på saken.
Skolan är då och då en plats som väljs bort av ren självbevarelsedrift av ungdomar och det är banne mig ett misslyckande av samhället och inget annat.
Tänker mig att om en del av de situationer mina barn råkat ut för i skolan hänt på min arbetsplats hade både polisen, facket och högsta ledningen varit inkopplade.
Men kids?!
De ska stå ut med vad som helst?!
Not!

När jag så lugnat mig från detta och konstaterar att idag är en ledig dag som ska ägnas åt "planering"....... inte min bästa gren......... kommer jag ju på att Största Systern är i stan och är ledig. Här ska drickas kaffe! So long!

9 kommentarer:

  1. Det är nog lätt att sådant kläcks från folk som själva inte är insatta. Jag kan komma på mig själv med att ibland dra alla över en kam, helst som jag är lyckligt förskonad från barn med problem. Men jag försöker tänka att det finns andra bakomliggande orsaker till folks beteende.

    Hoppas du får en härlig dag!

    SvaraRadera
  2. Ja, grodor hoppar lätt ur munnen! Bra du höll dig lugn!

    SvaraRadera
  3. Agneta: Jag vet att det är så, är ju själv en "kamdragare" ibland. Så klart! Just skolan ligger mig varmt om hjärtat för vi kämpat så..... Hoppas du också har en finfin dag!

    Ezter: Lugnt och fint beskrev jag vad jag tyckte............. står inte överst på just den mammans tio i topp-lista men det finns andra listor! ;)! Kram!

    SvaraRadera
  4. Just den här frågan gör mig så förbannad! Det är bara folk som inte kan sätta sig in i andra människors situation som står och gapar om hårdare tag. Hålla käften borde de göra tills de vet vad de pratar om.

    SvaraRadera
  5. Nilla: Håller med dig! Till fullo!

    Ezter: Tack! ;)!

    SvaraRadera
  6. Empati går inte att köpa på NK.

    Och det märks.

    SvaraRadera
  7. Så lätt det är att vara klok å andras vägnar när det gäller problem man själv aldrig haft. Vi råkar nog ut för det lite till mans, men det var bra att du klargjorde att verkligheten kan se ut väldigt olika från person till person.

    Hoppas att kaffet smakade bra och var bättre tempererat än det du brände dig på.

    SvaraRadera
  8. Ja sådana där besserwisser-tyckare har man ju råkat ut för då och då. Helst vill man ge dem fingret, men så måste man ju visa att man faktiskt är mer väluppfostrad än vad de själva är.....:-)

    SvaraRadera