måndag, maj 14, 2012

Soprent!

Efter festligheter får man väl allt ta vara lite nyttig också!?Ok då.
Så jag har röjt i förrådet.
Käraduminmildeskapare vad grejer vi inte behöver det fanns där då!
I en salig röra.
Cinabilen har fått åka två vändor till soptippen idag och det är faktiskt något befriande över att slänga saker, lägga till återvinning eller skänkabortlådan.
Konstigt egentligen. Det är ju ingen som ser hur jag har det i förrådet men jag VET hur jag har det i förrådet. Och det har inte varit roligt.
Till exempel hittade jag mojänger till vattenslangen som varit borta sedan förra våren. Lite verktyg som varit puts väck. Store Brors gummistövlar. Krattan. Och varför i hela friden har jag sparat varje lucianattlinne sedan -88?! Egentligen? Så Myrorna haver idag fått full uppsättning lucia- och tomtedräkter från strl 86 till 164. Sorterat. Innan man vet ordet av är det ju faktiskt jul igen.
Sen var det ju trevligt att hitta lådan med mina gamla dagböcker och jag fick skärpa mig för att inte bara dimpa ned på en kartong och börja läsa. Näe. De fick följa med in.......
Om man nu tittar in i nämnda vrå så kan man konstatera att det ändå finns mycket saker där. Men det är sorterat och ställt i ordning. Lådor redo för loppis vilket år som helst. Alltid något.
Och ja. Sopsäcken med gosedjur fick hänga med ett tag till. Jag har helt enkelt inte hjärta att slänga bort dem. Rätt som det är behöver man ett gosedjur, man vet aldrig!
Efter dylik brutalröjning knorrar kroppen en smula. Men jag tar det som ett gympapass och kan med gott samvete alldeles om en strax dimpa ned i soffan och njuta av vetskapen: Mitt förråd ser ut som ett förråd och inte en jordbävning! Hurra!

3 kommentarer: