onsdag, januari 14, 2009

Målarkurs!

Ikväll börjar målarkursen igen! Skönt, roligt och spännande för i lokalen står en tavla och väntar på mig som jag började med strax före jul. Det är ett höstmotiv med klarblå himmel och träd i sprakande höstfärger. Ska bli intressant att se vad jag tycker om den nu när både höst och juletid är avklarade och längtan efter ljus och skir grönska är stor. Det blir fjärde terminen jag är med i samma grupp och vi börjar bli ett sammansvetsat gäng. Vid varje terminsstart kommer några nya, någon slutar men det har hela tiden varit en kul grupp. Vi målar alla i så olika stilar, det är intressant och lärorikt.

Att måla kan ju vara som att skriva, man gör det helst för sig själv och har sina alster i byrålådan. Så har jag alltid gjort tidigare men Kollegan drog med mig till kursen och det har jag aldrig ångrat. Första lektionerna var väldigt jobbiga när Fröken tittade på och kom med kommentarer, både positiva och negativa och att vi kurskamrater skulle gå runt och titta på varandras målningar hade jag inte tänkt på i förväg. Första tanken var att ta mina saker och åka hem men jag kom över det och är kvar. Nu kan jag inte sluta! Jag målar så fort jag kan och det har hänt att jag målat på väggar (i en garderob) för att prova på att måla stort, vilket var fantastiskt!

Mina onsdagskvällar är därför heliga. Att måla har blivit ett positivt måste för mig, något som jag mår bra av. I köket hänger min älsklingstavla med mamma pingvin och ungar, när jag såg bilden i en bok blev jag så förtjust i den. Den påminner om mig och mina barn och därför har jag kallat den för "Familjeporträtt". Nu ska jag göra i ordning min målarlåda så jag är beredd. Ikväll börjar det!











Familjeporträtt:
Från vänster: Stora Syster, Store Bror,
Mamman, Lilla Syster och Största Systern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar