tisdag, juni 14, 2011

Sommarens lov

Bästa Mamman har alldeles rätt:
"Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder".
Just idag håller jag fullständigt med. Att cykla till jobbet i solsken och fågelsång iklädd sommarklänning, med bara ben och sandaler är ju plättlätt och rent av trevligt.
Att cykla hem ett antal timmar senare, iklädd sommarklänning, med bara ben och sandaler är inte lika nöjsamt när regnet vräker ned och temperaturen har fallit ett par grader. Noll fågelsång dessutom. Nä. Sången fick jag allt stå för själv.
Om man skulle ta och uppdatera sig på lite väderprognoser kanske? Samla liten vuxenpoäng? Å andra sidan är det ju trevligt att roa sommarlovslediga kids bara genom att ramla in genom dörren som en dränkt katt. Om man säger som så att de kanske inte går ut i onödan så kommer de med all säkerhet att klara hela sommarlovet torrskodda...............

8 kommentarer:

  1. Asch, det går ju inte att lita på prognoser i alla fall! Man ska inte vara så jäkla vuxen hela tiden. Vad får man för det? Magsår?

    SvaraRadera
  2. Spader Madame: Precis! Magsår får man! Vi kör "oprognosat".... ;)

    SvaraRadera
  3. Att bli våt på hemvägen är inte så farligt, då kan man ju byta om direkt!

    SvaraRadera
  4. Det kanske kan vara bra att ha ett litet regnkit i cykelkorgen, en sån där cape till exempel. Men som sagt, det är värre att bli våt på vägen till jobbet.

    SvaraRadera
  5. Prognoser stämmer sällan och vatten har alltid torkat :-) Dessutom är regnvatten bra för håret ;-)

    SvaraRadera
  6. Alltid kul när man kan göra någon glad (kidsen i det här fallet).

    SvaraRadera
  7. Har du torkat än? Visserligen är du söt som socker men jag tror inte att du är gjord av det...fast det är inget kul att bli både kall och blöt.

    SvaraRadera
  8. Så kan det gå! Sedan vet jag inte om det går på nåt annat vis för att man kollar väderprognosen... tveksamt... :)

    SvaraRadera