fredag, juli 05, 2019

En annan del av Brac

Idag, sista dagen i Bol, åkte vi på utflykt till en by ca 3 mil härifrån, Sumartin. Därifrån kan man åka färja till Makarska men vi gjorde inte det. Vi bara tittade på när den kom, lossade, lastade både folk och bilar och så åkte den igen. Vi hade pratat om att åka över men i Makarska är det om möjligt ännu mer turister och trångt. ISumartin  bor det vanligtvis 482 personer står det på nätet. Något fler sommartid men inte alls sån turistrush som här i Bol. Nä. I Sumartin råder lugnet. Vi badade i hamnen, hade en strandremsa alldeles för oss själva, åt lunch på en pir, i skuggan. Jag åt risotto igen. Nu med olika musslor, bläckfisk och räkor. Vansinnigt gott. Sen for vi vidare, trasslade oss upp genom byn över till andra sidan och hittade en fin liten badvik med Biokovo, bergsmassivet på fastlandet, i bakgrunden. Väldigt maffigt och imponerande. Vattnet var som vanligt kristallklart och på sina ställen turkost. Vi badade flera gånger, det behövs när det är 35 grader varmt. Här trivdes vi båda två!  
Efter en heldag på tur är man ganska mör. Väl tillbaka i lägenheten fixade vi kaffe, trollade fram några torra kex och satt som två urvridna trasor vid köksbordet. Och här sitter vi än. Ska bara samla mig lite innan packning av väska och lägenhetsfix drar igång. I morgon åker vi mot nya äventyr! 



Där borta på fastlandet, vid kanten av Biokovo, ligger Makarska rivieran. Jag älskar det där bergmassivet sedan vi var i Makarska, Omis och Podgora, hösten 2018.

1 kommentar: