torsdag, juli 23, 2009

Sommar(o)ljud

Många ljud hör sommaren till. För mig är det t ex måsars skri, tallarnas sus utanför sovrumsfönstret, havet som ständigt rör sig och låter olika från stund till stund, dag för dag o s v, bryggknarr, segel som slår och motorbåtar som passerar utanför vår vik. En kaffebryggares gurglande kan ju också vara ett trevligt ljud, en fika på solvarm brygga säger ju ingen nej till.
MEN,
det finns ett annat ljud den här sommaren. (nu ska jag gnälla lite, tål du inte det, sluta läs. Här!).
Jo,
grannen här på ön är med hund. Förra sommaren var det en ullig, gullig liten valp, i år en något större hundfröken. Näpen såklart. Förutom när hon jagade Martini (min katt) på bryggan så att katten hamnade i havet. Då var hunden så lagom näpen. Näe, en dräglande, bjäffsande äckelpäckelhund var hon då. Tillfälligtvis. Vi bor en bit ifrån varandra. Skymt-avstånd kan man säga och nu har hundens matte har skaffat leksak till hunden. En pip-leksak. Say no more! Pip-leksak! Med risk för att jag får skäll från alla hundvänner vill jag bara säga detta:
Pip-leksaker till hundar borde vara förbjudna! Så det så! I natt är det jag som smyger dit och gör punka på den däringa pip-grejen, mycket pip är det! Jag önskar mig en pip-fri zon! Så det så!


Katten Martini uppskattar fika på bryggan lika mycket som matte.

10 kommentarer:

  1. Jag håller med dig helt - pipleksaker borde vara förbjudna både för hundar och barn! Som du säger finns det ju så många andra härliga sommarljud man vill njuta av! Ha en fin kväll! Kram

    SvaraRadera
  2. Pipleksaker är en styggelse och bör därför utrotas medelst punktering, bums. Tror nästan att det står i bibeln, eller om det var i Svea rikes lag. Nåja, det får vara hur det vill med den saken. Men dö ska de, pipleksakerna alltså.
    Lycka till med nattjobbet.

    Markattan

    SvaraRadera
  3. Som hundägare kan jag hålla med dig att pipleksaker är ingen njutning för öronen! Synd att det inte är vi som bor grannar för våra hundar tar kål på pipleksaker på två röda så ingen hinner bli störd!

    SvaraRadera
  4. Jag som är väldigt ljudkänslig skulle bli gaaaaaaaaalen, tror jag. Hemska tanke att grannarna köper det till sin hund...

    En nattlig räd att vänta då!? ;)

    Ha det!

    SvaraRadera
  5. Säger som 2Barnsmamman: det borde vara förbjudet både för djur och barn att ha de där jäkla pipgrejerna!!!

    Däremot tycker jag det är lite jobbigt med alla lösa katter härhemma på bostadsområdet, spec när de spatserar in i mitt vardagsrum och min hund får frispel!

    Otroligt fin bild som du har i din header!! :o)

    SvaraRadera
  6. Pipleksak*S* vet du hjälper inte o punktera du måste pilla ut pipventilen*S* jag kan riktigt se dig smyga fram som en gerillasoldat..hihih lova o hålla oss uppdaterade..kraaaamm

    SvaraRadera
  7. Jag förstår dig(och man får gnälla)
    Ha en riktigt fin (och pipfri?) fredag
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  8. 2BarnsMamman: Förbjudet! Det röstar vi på!
    Markattan: Dödens dö ska de! Ooops. Jag som till vardags är en sansad kvinna. Men, jag har gränser!
    Zogge: Åh, ja, VI borde vara grannar!
    Jenny: Mmm, vet ju att du HAR hund... Tack!
    S o F: Rapport kommer från nattlig räd!
    Pia: Oj! Inget kul alls att ha grannens katt i v-rummet! Skulle inte jag heller tycka! Tack för berömmet om min bild!
    Engelsson: Asch då! Pipventil! Tror jag missade den......
    Lallis - Liv och leverne: TACK detsamma!

    SvaraRadera
  9. Hej vännen!

    Jag är här alldeles nära dig hela tiden, även om du inte kan se mig. Ser framemot hösten när vardagen går sin stilla lunk och jag kan blogga fritt igen. Nu när semestern hägrar, barnen springer lösa och gubben bygger, så är socialablogg tiden knapp. Men jag tänker på dig, hela tiden. I´ll be back!

    KRAMKALAS till vi hörs på riktigt!

    SvaraRadera