onsdag, juli 29, 2009

Växel hallå!

I början av sommaren kom en försäljare från En annan bredbandsleverantör och knackade på dörren. Han kom dagen efter att jag fått telefonräkningen från Telia som jag gormat om inför familjen. Dyr räkning var det. Inte själva ringningarna. Det var nästan inga. Men fasta avgifterna.
Försäljnings-killen presenterade en hel del godsaker, och ungarna gjorde stora öron. Det lät ju bra. Bredbandstelefoni, bredband och tv. Tre i ett. Skapligt pris. Fler kanaler. Ännu snabbare internet. Nu hade jag bra erfarenhet av just den leverantören, bredbandet och tv.n har fungerat alldeles utmärkt så därför nappade jag ju lite smått.
Men,
"Vad är haken" undrade jag ändå.
"Närå, det finns ingen hake" bedyrade försäljaren och smackade på ett par extra tv-kanaler i erbjudandet så jag blev lite bländad och så gled vi ifrån hak-frågan.

Nu har jag fått paketet. Jag har installerat efter konstens alla regler.
I två dagar har det sett ut så här:

Koppla hit och koppla dit.....

Det funkar inte alls att ringa till oss på fasta telefonen. Men det går att ringa ut. Alltid något! (Däremot bredbandet går nu med en fasligt fart, blir nästan åksjuk ju). Men självaste vitsen med att HA en fast telefon är ju att den fungerar åt båda håll. Som en bil. Man vill ju kunna köra både framåt och bakåt.

Så himla billigt vill jag nu inte påstå att det känns. Ett antal timmar har gått åt till detta, det har malt i huvudet två dygn och jag är frustrerad. Frustrerad över att det inte fungerar som utlovat, att jag behöver trycka på (som det känns) 1000 knappar för att komma fram till en levande människa i supporten och sen går det inte att lösa i alla fall. För från deras håll, vad de kan se, fungerar allt som det ska. Tänk om de kunde komma hit? Och se det från det här hållet? Där det inte funkar.
Gissa om jag förbannar mig själv. Som gick på det känns det som. Ha. Men jag har också vänner som det fungerar för, som är nöjda och glada och som påstår att det visst blivit billigare att ringa, surfa och se på TV. OK. Jag bidar min tid. Avvaktar räkningen och inväntar ringsignalen som signalerar om ett fungerande telefonsystem. Det gör jag.

UPPDATERING 30/7: I morse vaknade jag av att det ..... ringde! Sömnig men ivrig svarade jag så klart och det var en trevlig ung man från Tele2: "Godmorgon. Vi har lokaliserat felet med er telefondosa, ett programeringsfel som nu är åtgärdat. Nu fungerar allt som det ska"!
JA! Det gör ju det. Väldigt mycket har det ringts i det här hushållet idag..... både ut och in. Tänk vad glad jag blir när teknik fungerar som det är tänkt!

11 kommentarer:

  1. Ja jisses en sån sladddjungel du fått in i hemmet..nu får vi hoppas det börjar funka åt alla håll då..vi har bredband o IP-telfoni via vårt lokala bredbandsbolag..funkar som en smäck o har en räkning på en hundring i månaden för IP telefonen..så det e ju bra

    SvaraRadera
  2. Ja, jag känner igen det där. Ikväll ringde en från Optimal Telecom och ville prångla ut några bonuspoäng(vi har varit kund där förut) som vi missat! (Tillåt mig småle!)
    Jag skulle få en ny telefon och än det ena, än det andra.. Nej tack, sa jag, till den, för en gångs skull, väldigt trevlige killen i telefonen! ;o)

    SvaraRadera
  3. Det där med fria valmöjligheter känns inte alltid så positivt - ofta blir det så mycket strul när man bestämmer sig för att byta! Hoppas allt löser sig! Kram

    SvaraRadera
  4. Usch, sådant strul är vi allt för vana med vi också. Vi hade länge dragits med ett jäääätte-låååångsamt bredband och när vi köpte ny dator så tänkte vi att det skulle kanske vara kul att förnya bredbandet också. Om det fungerat? Nä. Vi har felanmält sååå många gånger och vad får vi för svar? Jo, det senaste är att de undrar om vi möjligtvis har vår telefon i kopplad i jacket. Det kan nämligen störa ut modemet... Eh, jaha...

    Hoppas du får ordning på ditt trassel och att räkningen blir lite roligare än den förra.

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Engelsson: Haha! Sladdjungel! JA! Och IP funkar hos er, en till, check.... Jag känner hopp!

    Pia: Jag borde träna på att säga "nej tack" till försäljare....

    2BarnsMamman: Fria val i tlfn-frågor känns just nu rätt överreklamerat....

    Anbam: Ibland blir det bara tokigt och det är trist! Hoppas ni också får ordning. Längtar efter otrassel!

    SvaraRadera
  6. Stackare. Det varken låter kul eller ser kul ut. Vi har IP-telefoni, mobilt bredband och vanligt bredband från Bredbandsbolaget. Det har fungerat perfekt hela tiden, inkl räkningarna trots mitt gnäll idag.

    Hoppas det fixar sig för dig. Kram

    SvaraRadera
  7. Ja du....dessa j..la sladdar som trasslar hur man än försöker sortera och reda ut och få det "snyggt"...
    VARFÖR finns det inte en slags "låda" som man kan knöla in hela dritten i?
    Fast det funkar ju inte kanske...men en slags snygg slang?? Eller ett rör??
    Ja, detta kan man klura på!
    Och när såna där sladderier och mocklapärer dessutom inte FUNKAR som dom ska.....Ja, då kommer svettpärlorna i tinningen på mej!
    Åhhh....tålamod, säjer jag bara...

    Krångel med telefoner och bredband tycks vara "på modet" just nu.
    Och långa väntetider på att det ska fixas...
    Har sett fler bloggare som strider med operatörer som kommer som lovar att det bara ska ta ett par dagar...som råkar bli veckor...osv...*suck*

    Kan det vara så svårt?

    Hoppas verkligen du får rätt på sladderiet snart så du kan slippa sånt där trist!
    Kram på dej! //Jenny

    SvaraRadera
  8. Hej och tack för kommentaren! Alltid kul med nya läsare och särskilt dem som lämnar fotavtryck :-)
    Återkommer gärna till dej med!

    SvaraRadera
  9. Å andra sidan, om det nu finns någon, så slipper du telefonförsäljarna om du inte kan ta emot samtal, och det kanske man ska vara tacksam för. Men visst är det kass när saker inte funkar som de ska.

    Och till J, det finns redan slangar som förväntas husera sladdarna, det finns även lådor till sånt. För att inte tala om de inbyggda, som funkar som sladdförvaring och golvsockel, ojojoj vad jag önskar mig det.

    Markattan

    SvaraRadera
  10. Oj vilket trist krångel!
    Men klart du knäcker den nöten ge det några geniknölar till bara :))
    Vad är det för erbjudande ? Vilka är det som säljer detta?
    Akta så du inte fastnar bara i djungeln ! Kanske skulle lägga det under altanen så jag kan fånga Lilla My !?! Grrrr denna snabba sak :(

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  11. Jag har det som du beställt, alltså telefoni, bredband osv i ett paket. Vi kunde inte heller ringa alls i början. Sen kunde vi ringa ut. Därefter kunde vi inte ringa ut även om folk kunde ringa hit.

    Efter krångel och telefonsamtal till support så är det fixat. Det enda problemet nu är att telefonsvararen löpt amock och inte fungerar ordentligt, och att det ekar i luren.
    För övrigt fungerar der bra.
    Och vi har också en ormgrop med sladdar.;o)
    Kram

    SvaraRadera